Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Azt hiszem van itt egy fogalom
2013. január 17. csütörtök, 15:38 | Domoszlai Katalin   Előzmény

amin egészen mást értünk.

Elszállás, elmenekülés ahogy az egó csinálja, véleményem szerint kb így néz ki: valakinek meg kellene tanulnia például gazdálkodni a pénzzel, de képtelen megtanulni, ahelyett hogy ezt beismerné, tüntet a mártírom szegénységével. Ugyanígy menekülésnek látom az alkoholt is, ha valamilyen kellemetlen dolog történik veled, ahelyett hogy tisztán megélnéd inkább berúgsz, hogy eltompítsd magad.

Az a fő kérdés, amit teszel, azzal az egódat felfújod vagy fel tudsz adni belőle egy darabot. Spirituális megnyílás az egó feladásával jár. A felsőbb énnek való átadás az egó feladása. Nem azonos az elszállással és nem menekülés.

Egészen biztos, hogy az én utam sokkal sarkosabb és keményebb, mint a tied, sajnos nem tapasztalom azt, hogy tetszőleges lenne a sorrend, ahogy építkezem. Sőt. Lazábbra akartam venni a dolgokat, erre három nagyon komoly figyelmeztetést kaptam. Ennek ellenére látom, hogy sokan, ahogy Te is, egy lágyabb, másfajta úton járva is egyre tisztább és egyre inkább a lelkéből élő ember vagy :-)