Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Véleményem szerint azt kell tudni jól
2013. január 17. csütörtök, 8:12 | Domoszlai Katalin   Előzmény

felmérni, hogy a befektetett idő és energia megéri-e, hogy az adott területen fejlesszük magunkat.

Például a nyelvtanuláshoz sok energia és kitartás kell.

Szerintem a nők jobban elfogadják ezeket a dolgokat, hiszen képesek vagyunk rá, hogy kilenc hónapig növesszünk magunkban "valamit" amiről azt sem tudjuk micsoda :-) És a neheze utána jön, miután megszületik a gyermekünk.

Ha az utunk meg van írva, mindegy hogy könnyű vagy nehéz, ha benne van a sorsunkban, végig kell menni rajta. Amikor a kitartást kell tudatosítani, elszállni, elmenekülni nem érdemes, mert úgyis újra megkapjuk a leckét.

Van persze csapda lehetőség is benne bőven, amikor önsorsrontó mintává válik a nehéz sors, a küzdés, mártíromság, megfelelési kényszer létformává csontosul. Az egó biztonságos börtönévé. Amibe azért kapaszkodik, mert ezt az egyet ismeri. Itt lép be az egyetlen jó megoldás, a vezetést át kell adni a felsőbb énünknek.

Még egy gondolat a meditációról. Egész más a meditációs technikája az alapvetően vizuális embernek és egész más a kinesztetikus érzékelésű embernek. Én kinesztetikus vagyok, ami azt jelenti, hogy a testérzetek az elsődleges információ hordozók. Rezgéseket, hullámokat, meleget és hideget érzékelek amikor megjelenítek egy érzést. Ezért tévút és sikertelenséget ad a kinesztetikus típusú embernek, ha erőlteti hogy képeket lásson meditációban. A vizuális emberek könnyedén látnak képeket, már alig elmélyült állapotban, a hátránya viszont az, mivel az egó szépen játszadozni tud a képekkel, ezért nem mennek elég mélyre ahhoz, hogy a lélek irányítsa a meditációt.

Ha valakit érdekel, milyen az érzékelési, tanulási módszere, teszteket talál a weboldalamon:

http://domoszlaikatalin.freeweb.hu/category/tesztek/