Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
jaguar képe
Tény
2013. január 16. szerda, 22:16 | jaguar   Előzmény

"Tény, hogy nem vagyunk egyformák. Az azonban biztos, hogy az egó szeret azon a területen villogni, ahol sikeres. Ahol több az erőfeszítés és kevesebb a siker, azokat a területeket hárítja."

- Hát engedd meg neki, olyan mintha azt írnád, azokat a területeket kell erőltetni ami nem megy! És hogy hárítás és villogás, ha inkább csak azzal foglalkozunk továbbra is, ahol siker van.. Szerintem nem véletlenül van ez így leosztva és igenis meg kell találni azt a területet, ami jól megy és ott kiteljesedni. De mindenben. Azt kell csinálni amit szeretsz, nem azt amit nem szeretsz!
Rengeteg embernek esik ugyanis nehezére pl a meditáció, nekem is: csapongó gondolatok, képek meg sehol.. (csapongó gondolatok ellen egy külön kiüresítés meditáció amúgy a tuti nemrég jöttem rá!:)) De a lényeg, hogy nekem sincs, vagy legalábbis eddig nem volt igazi sikerélményem meditációkban. Éber, vagy tudatmódosult(tágult) állapotú tűnődésekkel viszont sokkal jobban eredményre jutok problémás élethelyzeteknél.

Felülről is és alulról is lehet tisztítani, vagy fejlődni. Lehet meditációval is, de lehet anélkül is, ezt el kell fogadni. Mantrák, imák, drogok, testedzés, küzdősportok, transzlégzés, napfürdő, sokminden tisztíthat, akár tudatosítás nélkül is, de azzal is, hogy elmenélküli állapotba kerülsz közben.
Ahány ember, annyiféle út és módszer és nem is kell mindenkinek mindegyiken végigmenni, kinek mi a testhezállóbb, melyik passzol jobban a hozott személyiségjegyeihez, azt megtalálni.
Saját példából tudom, egy szociofób ember nem fog családállításokra járni és az nem egós hárítás lesz részéről. Nem az az útja. De hátrányból előnyt is kovácsolhatunk, ha változtatunk a gondolkodásunkon és megkeressük, hogy oké ezen a területen kevesebb vagyok, de akkor hol vagyok több? És onnan fejlődni be felülről majd azt a szakaszt.

Sok embert érdekelne amúgy szerintem a meditáció, csak nincs sikerélményük az elején. Lehet azt mondani rá: nem értek még meg hozzá és kész, majd később!.. Szerintem nem feltétlenül van így. Én azt mondom, jóval több ember meditál napi szinten mint gondolnánk, vagy gondolnák ők maguk. Csak nem úgy hívják, vagy nem úgy néz ki. Lehet épp csak eltűnődnek dolgokon ebédszünetben. Ugyanolyan hatású lehet mint egy meditáció, csak épp vizuális flash nélkül. Nem kell keretekben gondolkodni. De minden út Rómába vezet. És mindenki minden életében megtalálhatja a számára épp legkézenfekvőbb járművet abba az irányba. Egyébként meg tökmindegy.:)