Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Szerintem az okokat kéne feltárnod...
2013. január 09. szerda, 13:08 | Éva.   Előzmény

...hogy tisztán láthass. Tárd fel magadban,miért akarsz menekülni ebből a munkakörből? Mi az ami annyira elviselhetetlen benne a számodra?
Utána el kéne gondolkodni arról is,hogy mi az a nagyon erős félelem ,az állástalanságtól, pénztelenségtől,kiszolgáltatottságtól? ,mitől való félelem,ami miatt inkább szenvedsz,minthogy képes lennél felmondani?
És az sem mellékes ,hogy a félelem az erősebb. Inkább szenvedsz az állásodban,minthogy kitedd magadat a bizonytalanságnak. Miért? Nem bízol eléggé önmagadban? Tehát rengeteg a kérdés,ezekre kéne megkeresned magadban a válaszokat.

Vagyis lehetne min ,,meditálnod".
A meditáció pedig nem csak azt jelenti,ami a köztudatban elterjedt róla,amit mi meditációnak hiszünk,hanem sokkal inkább egy konkrét gondolat,konkrét probléma körüli ,,meditálást " jelent. Ha megpróbálsz így meditálni,hogy az adott problémára koncentrálsz,felteszed a kérdéseidet,és csak a probléma körül forognak a gondolatok,akkor nagyon sok minden fel fog jönni,mert ez pont olyan ,mint ha egy mantra meditációt csinálnál,amikor az ember egy mantrát ismétel állandóan,és bizony azzal is eljut oda ahova kell. Az egészen mély bensőjéhez,/,,belső bölcsességéhez"/,ahol ott vannak a válaszok.
Ha kitartóan egy gondolatot tart a koncentrációjában,akkor az ugyanúgy eredményre vezet.

Vagyis szerintem nem a meditálással van a probléma,csak esetleg nem a Te számodra megfelelő technikával próbálkoztál. Érdemes kigyakorolni nyitott szemmel való meditálást,amit úgy lehet,hogy az ember először a koncentrálást gyakorolja,mondjuk egy pontra,vagy egy gyertyalángra,akármire,kihegyezve a figyelmét. Ha ez már jól megy,ez a koncentráció,akkor lehet gondolattal,egy bizonyos problémával ugyanezt megcsinálni,és azon tartani a figyelmet. Nem ördöngösség ez, teljesen természetes folyamat,és a válaszok jönni fognak,folyamatosan ,,feljönnek" a mélyből,az ilyen meditációnál. /Ezt lehet persze csukott szemmel is csinálni,csak sok embernél az is valamiért akadály/.

Persze van sok használható technika,de nem mindenkinek jön be. Ez karakter függő is. Azoknál az embereknél,ahol a bal agyfélteke dominál/nem a jobb/,ott ez a technika jön be inkább,nem a képekben megjelenő probléma megoldás. /Ugyanis az jobb agyféltekés képesség/.
Az én véleményem szerint sokszor ez a sikertelenség oka,hogy a meditáció nem az adott személy alkatára van szabva.