Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Meditációval kapcsolatos kellemetlen élmény
2013. január 07. hétfő, 10:27 | Domoszlai Katalin   Előzmény

és az ezt követő ellenállás általában akkor jön létre, ha a tudattalanunk felé történő megnyílás a felszínre hozna egy nagyon traumatikus élményt. Olyan ez, mintha valaki állandóan rémálmokkal küzdene és ezért már félne elaludni.

Természetesen a rémálmok miatt nem mondhatjuk, hogy az alvás rossz és nem mondhatunk le róla. Ugyanígy egy-két kellemetlen élmény miatt a meditációról sem szabad lemondani. Érdemes lenne megkeresni azt a blokkot, sérülést amire a meditáció valóban emlékeztet.

Nekem is volt nagyon komoly problémám a meditációval, mégpedig azért, mert kórházi emlékeket hozott fel. Hellinger családállításon lett maga a blokk feltárva, onnantól tudtam igazán hatékonyan, sok sikerélményt elérve meditálni.

A meditációban vizualizált fehér fény a fejed felett hasonlít a műtő lámpájára.
A süllyedés érzése az ájulásra, a kómára.
Más, egyéni élmények is lehetnek, amik nemhogy segítenék az ellazulást, inkább görcsössé és elutasítóvá tesznek.

A Hellinger családállításon kívül segíthet az én módszerem is, ahol együtt haladunk a blokk megismerésében. Tudok segíteni a félelmek feloldásában és a sikerélmény megtapasztalásában azzal, hogy olyan energiákat, segítő erőket viszünk bele a gyakorlatba, hogy a hiányzó biztonság érzetet meg tudd kapni.