Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
A lelki okok megtalálása
2012. december 22. szombat, 7:58 | Domoszlai Katalin

és feldolgozása a kulcs a fizikai betegségeknél.

Terapeutaként az elhúzódó problémák esetében eddig minden esetben több ok együttes hatását találtam.

Ez azt jelenti, hogy ha mondjuk öt oka van, akkor mind ötöt fel kell tárni. A meditáció, amiben a tudatalatti megmutatja az okokat, a megoldásfolyosó meditáció. Az elképzelt folyosóról ajtók nyílnak, az ajtók mögött pedig ott van a történet, amit fel kell dolgozni. Ha egy meditációban ez nem sikerül, tudni fogja az ember, hányszor kell még elővennie a problémát, hány ajtót kell még kinyitnia.

Torokfájás esetén a következő területeket érintheti a probléma. A torokcsakra a kommunikáció, az igazság és a bevállalás területe. Tehát okozhat torokfájást ha ki kellene mondani valamit, de valaki fél ez megtenni. A gyulladások általában félelmet tükröznek. Szép magyar nyelvünk általában utal a lelki okra: Te be vagy gyulladva valamitől. A tűz elfojtása, a gyomorban gyomorégést okoz, ami a torokban refluxként jelenkezik. Erről már itt az oldalon írtunk.

http://onmegvalositas.hu/blog/husztisanyi/reflux_es_onsajnaltatas

Találkoztam munkám során a nyakra tekeredett köldökzsinór okozta traumával, valaki mást előző életben lefejeztek és a kivégzése előtti konfliktusra hasonlító helyzetben érezte a torkában a problémát. A halálbüntetést az eretnek nézeteinek a felvállalása és hangoztatása miatt kapta, tehát a halál módja mindig fontos.

Van amikor ilyen messzire menni nem kell, mert ott az ok a jelenlegi helyzetedben.

Ha ki kellene állnod az érdekeidért és nem teszed, okozhat torokfájást. Kimondani valamit, amit nem tudsz és fáj. Le kell nyelned dolgokat, de már túl sok. Szeretnéd őszintén megmutatni a problémáidat, érzéseidet, de a múltban megélt elutasítások, kigúnyolások, semmibe vételek miatt nem mered.