Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Szia Sanyi!Nem kizárólagosan a Te hozzászólásodra írtam ezt a
2012. december 12. szerda, 18:29 | jessica73   Előzmény

Szia Sanyi!

Nem kizárólagosan a Te hozzászólásodra írtam ezt a dolgot az elfogadásról. Valószínű azért értékeltem el nem fogadásnak amit itt többen a tömegvásárlásról, a karácsonyi szokások átgondolatlanság nélküli betartásáról írtatok, mert jómagam beleestem ebbe a hibába korábban, hogy ezt az ajándékdömpinges, kaja felvásárlásos, megfelelősdis mizériát én sem tudtam elfogadni és akár el is ítéltem emiatt az embereket, ahogy írtam utáltam is a karácsonyt. Aztán egyszer csak megértettem, hogy azzal, hogy elítélem, még nem vagyok tudatosabb. Csak egy másik utat választottam és nem tudtam elfogadni mások választását, mármint hogy maradnak a régi (szerintem) elcsépelt verzió megtapasztalásában.

De a tudatossággal kapcsolatban szeretném, ha segítenél eloszlatni egy félreértést, vagy nem tudást, ami bennem van.
Rosszul gondolom azt, hogy tudatosak nem csak akkor lehetünk, ha mindent átgondolunk és tudjuk, hogy mit miért teszünk (egóból, vagy szívből)? Tényleg kell mindent elemezni az életünkben? Korábban ezt hittem, de rendre tévútra vitt.
Nem lehetséges, hogy ösztönből is lehet jó a választásunk? A saját életemben inkább az a jellemző, hogy minél inkább gondolkodok és elemzek dolgokat, annál inkább nagyobb káoszt tudok magam körül kialakítani. Nem jobb, ha teszem, amit éppen érzek és elfogadom, ha nem sikerült valami különösebb utólagos boncolgatás nélkül (mármint a tudatos vizsgálódásra gondolok itt).