Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Hold
2012. december 10. hétfő, 23:17 | Aditi   Előzmény

Mindkettő igaz, más síkokon. A felismerés szikrája gyakran a teljes elhomályosulás állapotában születik. Talán persze nem mindig, de ismerem ezt a működést. Ez egy természeti működés is: a születésnél a görcsé, mely kitolja az életet. A fájdalom csúcsán az elengedés, a szenvedés mélyén a megvilágosodás analógiái ezek.

A te magyarázatod az újjászületésem juttatta eszembe. Nemrég villant belém: az út elején vagyok, de mégsem 1974ben, mégis újra az elején. Egy ideje értem, hogy a feléhez értem. A másik fele, mint az éjszaka másik fele egy másik út. Addig a besötétedés folyamat zajlott, majd fokozatos világosodás történik. Mint a Tarotban: a pakli első fele a "megszentségtelenedés" útját szimbolizálják, az angyali lélek földivé válását, a földiségével való azonosulásának folyamatát. A második fele a történetnek az újbóli kivilágosodás, a visszatérés a "szent" állapotba, a tisztába, a tudatosba, a bölcsbe, a beteljesedettbe, új tanulással övezve.

Valami ilyesmi zajlik a próféciák szerint most globálisan. Épp fordulunk. A történelmünket vizsgálva logikusnak tűnik. Kíváncsi vagyok, valójában mi van.

Szerintem nem negatív ez a mondat, és nem használom önszuggesztióként, csak megfigyelem mint jelenséget a világban és önmagamban. Szerintem van ilyen. A megfogalmazása talán nem egyértelmű, némi képzavar van benne, de szerintem szándékosan.

A laphúzás csak egy játék volt. Csak egy érdekes egybeesés.

Én eléggé élem ezt a minőséget, a Holdat, mostanság. Több vonatkozásában is, dominánsan előkerült az életemben. Kíváncsian várom a folytatást.

Namaszte