Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Transz/légzés/-halál...
2012. december 09. vasárnap, 16:18 | Éva.   Előzmény

A transzlégzés a sámán tradicióból ered,a sámán ezt az ,,önkívületi" ,vagy módosult tudatállapotot használja fel a különböző világokba jutásához,és egyéb ,,megmozdulásaihoz".
Sámán is csak úgy lehet valaki ,ha előbb ,,MEGHAL",majd "újjá születve új életre kel",vagyis kell egy úgynevezett beavatási halál a ,,beavatottsághoz".
Ez minden tradicióban így van,hogy úgy ,,születhet egy ember az örök életre",ha előbb ,,meghal",de még életében,tehát a fizikai halála előtt kell ezt megtennie.

Tehát azért fontos ez a ,,még az életben meghalni" állapot mert ez elengedhetetlen szükséglete az igazi megújulásnak,az igaz /örök/" életre való születésnek.
Minden kultúra beszél erről, Orpheus az alvilágban,később Dante pokoljárása,de a népmesékben a sárkánnyal való küzdelem a barlangjában,és lehetne sorolni,valamint az összes régebbi és újkori beavatási társaságban is alap dolog ez.
Vagyis ha az embernek ilyen céljai vannak,akkor egyszer bizony össze kell szednie ehhez a bátorságát:)

Teljesen megértem ,ha valaki mégsem választja ezt a felkínált megoldásokból,én sem tenném egyelőre:)
/Valahogy nincs olyan erős motivációm még ehhez,mert túl jól elvagyok ebben a világban,és kimondottan örömet okoz a létezés:) /
A másik dolog pedig az,hogy azért ez nem olyan ,,sima ügy". Ott tényleg meghal valami belőlünk,és azt bizony túl is kell élni:) Vagyis ehhez a fajta halálhoz szerintem már nagyon ,,magas szinten kell lenni",és azt gondolom,hogy ilyenkor valami ,,magasabb" részünk-felsőbb én-,nevezzük bárminek irányíthatja ezeket a dolgokat,és csak akkor választja már ezt az ember ,ha valóban annyira megérett rá,hogy sérülés nélkül,és valóban újjá születve tud kikerülni abból az állapotból.