Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Teljesen világos lesz, hogy mi az út!
2012. december 08. szombat, 21:32 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Izgalmas volt olvasni a hozzászólásaitokat, igazi sziporka csomag! Köszönöm!

Amikor ilyen dilemmához érkezek, hogy nem tudom: Akarni kell, vagy inkább nem? Élni vagy meghalni? Elfogadni vagy irányítani?
...akkor tudom, hogy azért nem látok tisztán, mert még nem vagyok elég tiszta. Tovább kell ilyenkor végezni a tisztító, tudatosító gyakorlatokat és el fog jönni az a tudatosság, ahol már teljesen világos lesz, hogy mi az út!

Például a napokban előjött egy többször átélt, megszenvedett félelmem, amire kétféleképpen szoktam reagálni: Vagy beleroskadok, összeomlok, vagy elkezdek ellene dolgozni, nehogy bekövetkezzen.
Azonban most összeszedtem magam és elkezdtem a félelem feldolgozás gyakorlatával oldani és fél óra múlva eljutottam arra a felismerésre, hogy ez nem egy reális félelem, hanem egy nagyon fontos tanulnivalóm ebben az életben, amelyből rengeteget tanulhatok, fejlődhetek, ha nem a klasszikus reakciókat adom!

Ez egy óriási szemléletbeli ugrás volt, amihez a tudatos feldolgozással jutottam el. Ez a szemléletmód pedig további segítséget adott ahhoz, hogy egy tudattartalomként tekintsek a félelmemre, ne pedig mint egy veszélyre.
/Amikor felébredünk, minden félelmünkről kiderül, hogy csupán álom énünk produktuma./