Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Nézzük ezt a romlandó, öregedő test témát másképpen!
2012. december 08. szombat, 21:15 | Huszti Sándor -...   Előzmény

"...a romlatlan fizikai test kifejlesztése az öregedés, a lassú pusztulás elutasítása. A doki ebben a leszületésben, ahol megvilágosodott, a lassú, fájdalmas öregség megtapasztalását is hagyta beáramolni az életébe..."

Arról nem vitatkoznék, hogy megvilágosodott volt-e a doki, viszont nézzük ezt a romlandó, öregedő test témát másképpen!
Annyira belénk ivódott a rengeteg leszületés közben, hogy öregedni és meghalni kell, hogy ezt az élet részének tekintjük. "Aki születik, az meg is hal." ...és mi van, ha nem?
Mi van akkor, ha nem a természet törvényét rúgja fel egy halhatatlan, hanem inkább a halandók buknak bele tudatlanságukból fejlődő személyiségük zavarába (betegségek, balesetek) ?

Csak képzeljük el, hogy a test egy tökéletes lelki működés vagy egy nagyon tudatos feldolgozás mellett nem vesz át semmilyen romba döntő problémát. Vajon meghal magától, vagy képes önmegújításra évről-évre? Úgy tudom képes.
Innen már csak az a kérdés, hogy a lelkünk miért akarna meghalni?

Az egyik ok valóban lehet az, hogy még meg kell tanulnia az öregedést és a halál állapotait is. Szándékosan nem a "megtapasztalni" szót használtam, hiszen már oly sokszor megtapasztalhattuk ezeket a fázisokat, azonban nem volt kellő tudatosságunk, hogy fel is dolgozzuk azokat.
Viszont ha most van hozzá tudatosság, akkor csak fel kell idézni ezeket az elmúlt életek hanyatló időszakaiból és tudatosítani.

Én például rengeteg halál emléket elő tudtam hozni meditációban és transzban is. Igyekeztem mindet feldolgozni.
Mellette megfigyeltem, hogy milyen kíváncsiságom van az öregségre. Nagyon szeretném tudni, megélni, milyen is öregnek lenni!
Miért, talán nem voltam még számtalanszor öreg? De, biztosan. Viszont olyan tudatosságom még sosem volt, amellyel fel is tudtam volna dolgozni!
Viszont most van és ha jól haladok a belső munkával, akkor hamarabb feldolgozhatom, mint ahogy a kíváncsiságom az öregségbe taszít.