Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
A lázadásban való megrekedés
2012. december 08. szombat, 7:48 | Domoszlai Katalin   Előzmény

a tinédzserkorban keletkezett probléma. Ezért a feldolgozást, ami a belátással kezdődik és az elfogadással végződik a múltba visszanyúlva lehet elvégezni.

Az életöröm, a megújulás és a sikeresség forrása ott van benned. A szívben lakik. A forráshoz vezető utat viszont lezárták a keserű tapasztalatok. Képzeld el hogy a forráshoz vezető utat olyan mélyen betemette a törmelék, befonta tüskés bozót, hogy bármerre keresed a kiutat, sehol sem találod. Pedig ott van.

A leghatékonyabb módszer a szívben lakó életöröm felfedezéséhez a meditáció, ami old és kitisztít. A düh kiéléséhez szuper módszer a transzlégzés. Az elfojtott életérzések megéléséhez a szabad tánc. A család által adott bezárt szerep megértéséhez és lerakásához a Hellinger családállítás.

Miként tudunk örülni? Úgy, hogy elfogadjuk, vannak jó és rossz érzések számunkra. Ezek meghatározott ütemben követik egymást, ahogy a sikeres és kudarcos időszakok az ember életében. Amikor elfogadom a negatív dolgokat, feldolgozom, beengedve az összes érzést a szívembe, utat nyitok a jó életszakasznak. A megrekedés jellemzője, hogy valamilyen érzést, helyzetet elutasítasz, kizársz. Ott van a düh, a kényszerekkel kapcsolatos lázadás, ott vannak a veszteségek, ott van a gyász a soha meg nem kapott boldog ifjúságért. A szívünk feldolgozó képessége a gyakorlás során egyre hatékonyabbá válik, megtanulunk módszereket a lelki erő növelésére, a megtisztulásra.

Ahogy belül nő az elfogadás és a szeretet, ahogy a belső harcok kioldódnak úgy tükrözi vissza a külvilág a belül teret nyerő harmóniát.