Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Dehogy felelős mindenért a kicsi énünk...
2012. december 07. péntek, 8:44 | Domoszlai Katalin   Előzmény

vagy a karma miatt kerülünk egy adott helyzetbe, mert mi az adott érzést okoztuk, például meglopnak, mert loptál. Tettél valamit és annak a visszahatását tapasztalod.

Vagy pedig választasz egy bizonyos helyzetet, ami kínál olyan tapasztalatot, ami a lelki fejlődésedhez elengedhetetlen, de az adott helyzetet nem Te idézed elő. Létrejön, mert a Létezés abba az irányba fejlődik, változik.

Mert ugye, a karma is csak úgy jöhet létre, ha valaki az elsőként ezt megtette, megteremtve ezzel a karmát magának. De az az ember, akit elsőnek lopnak meg, annak ez nem a karmája, remélem értitek :-)

Még valami a tisztánlátásról, filozófiákról, tudatosságról.

Minden ember az adott tapasztalatot a hitrendszere és tudatossági szintje szerint fordítja le a nyelv szintjére, vagyis a jobb agyféltekés tapasztalatot átfordítja a bal agyféltekés kommunikációvá. Tehát ahol még a kettősséget tapasztalod, vagyis különálló tapasztalat Isten, pláne különálló az Ő országa, ott a kisebbik, kevésbé tudatos éned fogja értelmezni és beilleszteni a történést a saját hitrendszerébe. Teszi ezt azért, mert a dualizmust még elengedni képtelen, hiszen ha képesek lennénk ezt megtenni, a tökéletes tudás és tisztánlátás birtokába jutnánk.

Magyarán mindenért ÉN vagyok a felelős, amennyiben ÉN egyenlő vagyok Istennel, én vagyok az. Ha azt tapasztalom, rajtam kívül létezik még valaki, akkor létezik az a tapasztalat is, hogy a másik kényszerít engem valamire, akár leszületésre, akár más, az egómnak kellemetlen tapasztalatra.