Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Herótom van a karácsonytól!
2012. december 06. csütörtök, 10:38 | Cang (útkereső)

Szerintem az hogy tárgyakat vagy birtokolható dolgokat adunk szeretetünk és törődésünk jeléül, szellemileg egy elég sivár dolog, de azért az embereknek valamiért mégis jól esik. Amiért jól esik, az a birtoklási vágy, meg a "fontos vagyok valaki számára" tudata.

Igen fura dolog ez, mint ahogy az is fura, hogy az emberek általában attól is úgymond "boldoggá" válnak, ha különböző ételeket meg italokat tehetnek az arcukba, plusz hozzá még beszélhetnek meg ugrándozhatnak egymással, mindezt "igényes" környezetben, zajban, füstben, szép ruhában. Az alkoholról meg a többi drogról nem is beszélve.

Személy szerint kicsit herótot is kaptam a karácsonytól, mert az hogy mindenkinek adni "kell" úgymint illik, szokás, hagyomány valamit, az a legtöbbször messze nem az, amire az illetőnek valóban szüksége lenne. Az embereknek szüksége van türelemre, figyelemre, megértésre, néha útmutatásra, de amire a legnagyobb szükség van, az olyan példamutató jellegű szellemi támogatás, ami a fejlődésünket segíti. Minderre ott van a teljes év, nem kell karácsonyra meg esetleg szülinapra korlátozódni.

Ehelyett karácsonykor jól megtápláljuk a birtoklási vágyat meg a hamis öntudatot, ráadásul jó drágán, aztán a törődés le is van tudva. Na köszi..

Mindezzel nem azt akarom mondani hogy nem kell szeretni, de nagyon is kell, DE egy nem csak karácsonykor, kettő a szeretet nem az hogy veszek a bótba valamit a másiknak. Nőjünk már fel basszus :-)