Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Vagy utána néz az ember ezeknek a dolgoknak: hermetika, alkímia.
2012. november 29. csütörtök, 15:02 | Éva.   Előzmény

Kedves Sanyi!
Köszönöm, mert számomra példát mutattál, toleranciából, megértésből, ELFOGADÁSBÓL.
Ennél hatékonyabb bizonyíték nem is kéne, hogy a Sirály csomagok gyakorlataival milyen messzire el lehet jutni az élet minden területén.
Nem akarlak a szemedbe dicsérni, de a mondandóm miatt kénytelen vagyok:) Nekem Te vagy az élő példa, hogy mire képesek ezek a gyakorlatok /ha az ember megfelelően használja őket/, mert mindig úgy is cselekszel, ahogyan beszélsz. /Szerintem az is az értékmérője, hogy milyen egy tanítás, hogy van e olyan ember, aki azt meg is tudja valósítani/.

Azért kellett ezt leírnom, mert szerintem a Sirály csomagokban ott van minden lehetőség, és ha valaki élni tud vele, akkor azt mondom, hogy igen a modernebb tanításokhoz folyamodjon. Persze meg kell találni, hogy azok közül is mi a hiteles, és manapság ez a legnehezebb dolog.
Tehát nekem a Sirály csomagokban lévő tanítás bizonyított. Le kellett ezt szögeznem, mert a "transzfiguráció" nagyon nehéz dió, /olyan értelemben, hogy valóban nem éppen a modern ember útja/, tehát "statisztikailag" nagyon kevés ember választja a belső átalakulás tradicionális útjait.

Gyakorlatokkal /linkekkel/- sajnos nem szolgálhatok, mert ehhez ott kell lenni egy olyan Társaságban, ahol ez az út, ott van praxis is hozzá. Ez mindig egy egyéni út, egy belső teljes átalakulás, egy belső alkímia.
Erről szól már Hermész Ttriszmegisztos Smaragd táblája is. Pontosan leírja a belső átalakulás Útját, csak hát alkímiai szimbólumokkal, amiket persze rendre félreértünk, magyarázunk, és egészen más jelentést adunk a mondandójának.

Tehát vagy utána néz az ember ezeknek a dolgoknak /hermetika, alkímia, rózsakeresztes tanok/, vagy vannak ezekről egészen közeli, és érthető művek, pl. Hamvas Béla: Stiencia Sacra, vagy Mágia Sutra-ja, és még több tradicionális szerzőnél is megtalálható, de szerintem Hamvas ilyen szempontból a legjobb, mert tökéletesen és érthetően mindent elmond.

Praxisért egy beavatási társaság tagjának kell lenni, de erre nem adnék javaslatot, mert manapság sajnos, már közük nincs ahhoz amihez kéne, és inkább ellen- beavatás, amit adnak. /Okom van rá, hogy ezt mondjam.../ Akik még esetleg komolyan őrzik ezt a hagyományt azok meg valóban Titkos társaságok.

Mivel ahhoz, hogy az ember egy ilyen nagyon komoly útba kezdjen már előtte az átlagemberhez képest komoly fejlődésen, átalakulásokon kell átmennie, minőségileg sokat változnia. /Elő-elő beavatások, amikor tulajdonképpen önmagamba avatódok be:) / Azt gondolom, hogy ehhez a Sirály csomagok folyamatában, az alapoktól elkezdve, a legvégéig fokozatosan felépítve, gyakorolva, a legjobb lehetőségek egyike. Ez több éves kitartó munka, de megvan az eredménye, pontosan Te reprezentálod ezt itt a legjobban. Biztosan mások is értek el figyelemre méltó eredményeket, de én csak arról beszélhetek, amit megtapasztaltam:)

Ami az erről a témáról szóló topikot illeti, már nagyon sokat beszéltünk erről korábban az oldalon, és értékes anyagok is át lettek adva. Tulajdonképpen a "transzfiguráció" amióta az emberiség létezik mindig is az állandó vágya az embernek. "Visszatérni" Istenhez, az eredeti isteni állapot visszaállítása. Ezt különböző kultúrákban különbözőképpen hívták. Amíg a Hermetika tartott, belső alkímiának, transzfigurációnak, később a keresztény misztikában a, "szentté" válás folyamata, keleten, felébredésnek, megvilágosodásnak hívják.
Minden tanítás ugyanarról beszél, az emberben lévő Isteni állapot helyreállításáról, ami hatalmas belső munka, egy teljes "transzfiguráció", belső átváltozás.
A "Sirály csomagok" is ezt a folyamatot viszi végig, ha az ember úgy használja, ahogy az meg lett alkotva.

Na, eleget beszéltem :)
Köszönöm a lehetőséget!