Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Elég nehéz kikapcsolni a lineáris gondolkodásomat
2012. november 27. kedd, 8:07 | Domoszlai Katalin   Előzmény

ezért kiszámoltam, esélyes-e a 60.000 ember megvilágosodása. Ha lineáris lenne ( de nem az ) akkor kis hazánkra 10 ember jutna :-) Ezt el tudom képzelni.

A szívnyitásról pár gondolat.

A szívcsakra mint energia központ különböző helyzetekre megnyílással vagy bezárulással reagál. Hogy mennyire tud megnyílni az több dologtól függ. Ilyen például, hogy a fölötte és alatta lévő csakra elveszi-e tőle az energiát. Ha a solár a szív rovására pörög, az egoizmus betegessé válik. Ha a torokcsakra túlpörög, akkor az illető a felszínen rengeteget kommunikál, de az igazi, mély érzéseit képtelen megélni. Ezek hibás viselkedési minták.

A megnyílást akadályozzák a feldolgozatlan érzelmi sérülések. Annak is érdemes ezektől a megkövesedett energiáktól megszabadulni, aki még a megvilágosodásra nem "hajt". Minél nyitottabb a szív, annál intenzívebb az életöröm és a szeretet megélése. A negatív érzéseké is, viszont ha a feldolgozás képessége ott van, be tudjuk vállalni mind a két oldalt, fokozatosan oldva a polaritást.

A szív megnyílására hat a környezet. Olyan emberek között, akik magas rezgésűek, ahol árad az elfogadás és a szeretet, a szív könnyebben meg tud nyílni. Durva rezgések, kíméletlen emberek között a szív zárul, hogy annyi alacsony rezgést engedjen be, amit fel tud dolgozni.

A szív reggel nyitott, ha békén hagynak bennünket a gyötrelmes álmok. Nyitott szívvel ébredve zárul a szív napi nekem-ez-nem-tetszik élmények hatására. Az elfogadás az a lelki tett, amit erőből megtenni nem lehet, a technikáját, ahogy a szív nyitásáét is, érdemes Sirály csomagból megtanulni.

Ha a beavatás kozmikus méretekben megtörténik, az azt jelenti, a megnyílást kívülről kapjuk. Segíthet elengedni azokat a korlátokká vált kapaszkodókat, amiket eddig nem sikerült.

A csúcsélmények megtapasztalása akkor is nagyon fontos, ha nem tudunk tartósan azon a szinten maradni. Hiszen aki volt "ott" az már tudatossá válik arra, hogy az Egység nem mese, hanem "az" a valóság. Amit most tapasztalunk, az a majdnem valóság.