Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Tapasztalatból mondom nem halsz bele,
2012. november 16. péntek, 9:05 | Domoszlai Katalin

hanem a halálfélelem kioldása után fogsz tudni igazán élni!

A félelem hatalmas energiaveszteség, beszűkült állapot. A fizikai test halálától való félelem hasznos is, mert védelmezni és óvni fogod az életedet. Az életösztön az egyik legerősebb ösztönünk. Viszont keletkeznek halálfélelmek olyan helyzetekből, amikor súrolt a halál szele ebben az életedben és hoztunk át elég sokat előző életünkből, amikor az adott szituációban ténylegesen elveszítettük az életünket.

A félelem oldó meditáció, akár kicsi dologra akár a nagy félelmeink valamelyikére csináljuk az oldást, kétféle eredménnyel járhat. Ha félig sikerül kioldani meditációban, előfordul, hogy a maradékot megtapasztaltatja az élet velünk.

Tapasztalataim szerint ez a kisebb problémákra vonatkozik. A nagy félelmeink feldolgozása egyetlen meditációban nem lehetséges, ezért ha elszánod magad arra, hogy végigviszed, tartson ameddig tart, a védelmet meg fogod kapni arra az időszakra.

Két halálfélelmemet oldottam ki eddig. Az egyik esetben beleestem egy szakadékba, ahonnan nem tudtam kimászni és szépen, lassan éhen haltam. A másik nagyon durva volt, egy barlang mélyén elkapott és szétmarcangolt egy állat, miközben felfalt még a csontjaim szétroppanását megtapasztaltam a meditációban. Jó pár napig húsra nem bírtam ránézni, de ez aztán elmúlt :-)

Egy szó mint száz azt javaslom vágj bele, érdemes előző életbe visszamenni, hol keletkezett, hogy tudatosítani azt is tudd, maga az élmény oda tartozik.