Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Fontos különbséget tenni az igazi elfogadás
2012. október 18. csütörtök, 15:18 | Domoszlai Katalin

és a belenyugvás, beletörődés között.

Az igazi elfogadás akkor jön létre, ha a szív teljes mélységéig meg tud nyílni, az adott érzés, gondolat, helyzet, összefoglaló néven tudattartalom a helyére kerül. Kiderül miért keletkezett, honnan jött, hová vezet, kétségeket és rossz érzéseket a helyére rakva beilleszkedik a helyére. Kialakul a tökéletes rend érzete. Aztán persze jön a következő tudattartam, amivel tovább kell folytatni a belső munkát...

Az igazi elfogadás esetén nincs ilyen érzés: mégsem jó így...

Amiről írsz az a belenyugvás. Az elfogadás technikáját meg kell tanulni, ugyanis a szívünk nem nyitott és a lelkünkkel sok esetben elveszítettük a kapcsolatot.

Valóban egyre távolabb kerülsz önmagadtól. A legjobb megoldás felvenni a kapcsolatot a Belső Mesterrel. Ezek a helyzetek azért jönnek létre, hogy az egó az x.-edik eredménytelen próbálkozása után végre képes legyen önmagát feladni.

Én már több életterületet átadtam a Belső Mesternek. Ez azt jelenti, meghoztam egy döntést, hogy elfogadom a bennem élő tökéletességtől a vezetést. Visszavonom az egóból származó akaratomat hogy megtörténhessen ami a lelkem vágya. Annyi a dolgom, hogy a blokkjaimat kioldjam, megnyíljak a változásra, a múltban megtörtént negatív életesemények feldolgozásával elkezdi a harmónia és a tisztaság kitölteni az életemet, helyet adva a kreativitásnak és az életörömnek.

Volt egy időszak az életemben, amikor attól reméltem a megoldást, hogy a belső látást, a tisztánlátást növeljem. Nagyon hálás vagyok azért a Huszti Sanyinak, hogy akkor a kezembe nyomta az Érzelmek és Oldások Sirály csomagot és azt mondta, a belső látás fejlesztése ráér még. A félelmeinkből fakad a legnagyobb belső erő, ami beszűkíti az életterületünket, a csalódástól, a kudarctól, a megszégyenüléstől való félelem gyökereiben kiirthatja az emberekből a kreativitást.

A népbetegséggé vált depresszió, az életöröm és aktivitás elvesztése arról szól, hogy attól az élettől, amibe belekényszerítettem magam, teljesen elment a kedvem, viszont a rengeteg elfojtás, megfelelési kényszer, belső harc felőrölte azt az erőt, ami a változtatáshoz kellene.

A kivezető út megtalálásának a tisztán látásához bizony nagyon kemény és őszinte önvizsgálatot kell tartani. Nagyon hatékony használni a meditációt, a mindennapi tükreinket és segítséget kérni attól, aki az adott területen előrébb tart, ezért hiteles tud lenni.