Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Három dolog határozza meg alapvetően
2012. október 04. csütörtök, 7:14 | Domoszlai Katalin   Előzmény

hogy hol vagyunk és mit tapasztalunk.

Az egyik a karma.

A második a szülőktől, családtól kapott mintarendszer.

A harmadik pedig a lélek fejlettsége, tudatossága.

A karma egészen addig megtartja az adott helyzetet, amíg a személyiséget meg nem tudja változtatni. Marika esetében az egó lerombolása már megtörtént, el kellene takarítani a romokat és nekiállni építkezni.

Itt jön képbe a tudatosság. Ő ott tart, hogy kívülről várja a megerősítést, jár-e neki más.

"Mindenért Engem okol mindenért Én vagyok a hibás. Már el is hinném ha a Barátaim nem lennének mellettem..."

Alapigazság, hogy ha ellentétesek a vélemények, a válasz minden esetben az IS!

Tehát oka-e Marika ennek a helyzetnek? Igen, pontosan 50%-ban, hiszen hiányzik az a belső alap, a lélek tudatossága, amire aztán építkezni lehetne. Tehát a barátok sem adnak jó tanácsot, ha minden rossz okozójának a férfit tüntetik fel.

Azért történik ez, mert Marikából hiányzik a belső erő és a tudás a változáshoz.

A megoldás az, hogy meg kell találni a belső bölcsességet, a saját belső erőnknek a forrását, a tiszta igazság hangját. Ezen kívül pedig fel kell építeni a stabil én-határokat, meddig szabhatja meg a másik ember az én létezésemet.

Ha valaki megélhetési félelemből beáldozta idáig magát, annak meg kell tanulni a megélhetést. Ha elszánja magát a belső munkára, akkor ki kell oldani a gyökér csakrás félelmeket, meg kell találnia a saját belső középpontját, plusz fel kell építenie és stabilizálni az én-határait.

Ehhez iránymutatást adhat elolvasni az okosságokat de szükség van elszántságra, lelki erőre és technikai tudásra is. Rengeteg módszer van amivel a folyamatot elő lehet segíteni.