Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
"A bátorság az, hogy bevállalom a félelmet." Alapvetően ez az
2012. szeptember 12. szerda, 22:20 | Aditi   Előzmény

"A bátorság az, hogy bevállalom a félelmet."

Alapvetően ez az emberi élet jellemzője, ha valóban Életről van szó, és nem vegetálásról, ahol "félünk a félelemtől", ahogy írtad.

Szerintem (is) ez az első lépés, és amikor tudatosan bevállaljuk magunkat, az már igazi Életnek nevezhető. Kisebb bukkanókkal, Szív-kihagyásokkal, de azért elindult a vekker és alapvetően jár.

A következő szint, az az angyaloké, istenségeké, meg felhőkön ülő isteneké. Na meg Buddháé, Jézusé, amikor már ott tartottak (mert ők is emberek voltak alapvetően). Szerintem nem lehet tökéletesen félelem nélkül élni. Elméletben igen. Gyakorlatban talán egy ilyen emberrel találkoztam - voltam ekkora mázlista. persze ő sem ott kezdte ezt az inkarnációját, ahol a magunkfajták. És mondjuk ettől én még ott tartok, ahol.

Azt gondolom, a kulcs itt is az elfogadás, ahogy írtad is. Ha el tudjuk fogadni hogy félünk, és be tudjuk vállalni a döntéseinket, lassan megtanulhatunk szabadon dönteni. És szerintem is a pozitív hozzáállás a lényeg, mert szív nélkül is lehet félelem nélkül lenni. De az senkinek sem jó. Ha pozitívak tudunk maradni, és nem adjuk fel, az Élet maga tisztítja ki a félelem-fészkeket.

És nekem azért is szimpatikusabb az embert látni (már) az emberben, és az emberi utat látni a valóságnak, mert azt gondolom, hogy maga ez a tisztulás az, amiért ez az egész játszma folyik, amiért itt vagyunk, és ami örökkévaló és magunkkal visszük, illetve a nagy közösbe adjuk. Amivel fejlődünk és hozzájárulunk a nagy közös fejlődéshez, születéshez, táguláshoz. És van egy szint, amikor be kell látni, hogy mégiscsak nem is az a lényeg, mennyire válunk Buddhákká. Hanem a fejlődés maga.

Az ember számára egy apró igaz lépés is egy fél Univerzum a fejlődésében, olyan kicsi az ember. De e hatalmas tornában való részvételéért éppen ennyire áldott és hatalmas is.

Szeretem szeretni az embert, a hús-vér embert, az ideák és célok nélkül, látva azt, amilyen valójában, ahol tart, mindenestül. Félve, remegve próbálva élni, erőtlenségét küzdelmeiben legyőző kicsi lépésekkel haladni a hatalmas Univerzum csillagtérképén. :) Nagyon bátran. :)

Namaszte