Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Jól körbejártad a kérdést
2012. szeptember 12. szerda, 13:34 | Domoszlai Katalin   Előzmény

ami hiányzik az az, hogy a félelem mentesség érzését nem ismered. A bátorság azt jelenti véleményem szerint, hogy erősebb az a részem aki mozdul, vagy helyt áll, annál a résznél, aki fél. Gondolati körbejárással ezt az érzést, félelem mentesség, megismerni nem lehet. Megtapasztalni kell.

A félelem ellentéte a félelem mentesség. Mi van akkor ha a félelem teljesen hiányzik, mert ki van oldva?

Patalógiásan a vakmerőség az ellenpólus, a félelem teljes hiánya, a pszichopata ahogy megéli, ahol a nincs veszteni való, ezért beteg módra nyilvánul meg.

Az ellenkező póluson viszont a félelem mentesség azt jelenti, a félelem valójában létezett és a félelem ki lett oldva, megismertem és eggyé váltam vele. Mindent tudok róla, nincs már mire tanítson ezért nincs már dolgom vele. Megéltem akkor is, ha az egómat, a szívemet szétszakította, ha a padlóra küldött vagy annál is lejjebb, ha darabokra hullottam. Ezért tudott a helyére kerülni, mint tapasztalat. Eggyé válás. Mitől fél az, aki tudja, érzi, az ősbizalom szintjén, hogy mindennel Egy?

Ezért a kérdésfeltevés jó, félsz vagy Élsz. De ez az Élsz, ez nem az egó még kevésbé a spiri egó élete. Ez tapasztalat, azon túlról. Ahol minden Egy ott nincs fél(elem)... A félelem mentesség jelenti a szabadságot.