Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Most leltem, ide tartozik igencsak szorosan: "Nem azok az
2012. szeptember 11. kedd, 21:24 | Aditi

Most leltem, ide tartozik igencsak szorosan:

"Nem azok az életélvezők, akiknek minden dologból a legjobb van, hanem azok, akik a legjobbat tudják kihozni abból, amijük van." Prof. Dr. Bagdy Emőke

Egy kis logikai játék: Miért is akarunk több pénzt, mint amennyire szükségünk van? Vagy jobban tudjuk az Életnél, mire van szükségünk? Én úgy tudom, mindig annyink van, mindenből, éppen, amennyi szükséges a fejlődésünkhöz. Ahhoz, amit nem látunk. Ha egyszer nem látjuk, hogy is tudnánk mi felmérni, mire van szükségünk a fejlődéshez? Nem inkább csak a bizalmat, a türelmet, a szeretetet, a bátorságot, a bölcsességet akarjuk hinni, hogy "kompenzálhatjuk" egy kicsi pénzzel? A szabadságot?? Már hogy kompenzálhatnánk anyagival a szellemit?

Szerintem ez önáltatás. és most elkezdem figyelni, hol ön-áltatom magam ebben a témában. Mert tiszta lappal indultam tavaly, de új helyzetek vannak, és belülről is rendesen dolgozik a megfélemlítő énem, nehéz ilyenkor látni, hogy ne félelemből döntsek, és ne vágyból. Hogy ne azért akarjak valamit mert félek valami mástól. Ehhez most egy kis segítség volt Bagdi Emőke mondása.

Mielőtt el akarnék szállni egy jobb álomvilágba, látni kellene a valódi lehetőségeim, és kihozni abból, amit csak lehet. valószínűleg az épp elég lesz.

Namaszte