Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
u.erika képe
Korlátok és függöségek kontra Szabadság
2012. szeptember 07. péntek, 22:20 | u.erika

Milyen fura is az ember...!
Függetlenségre és szabadságra vágyik miközben a függöségek és a korlátok felé hajtja a természete. :)))

Olyan korlátok és függöségek ezek amiket észre sem veszünk vagy nem tulajdonítunk nekik semmi jelentöséget és csak akkor veszünk tudomást róla amikor megtapasztaljuk a hiányát.Legyen az például az internet,a kávé,a só az ételben...és sorolhatnám és sorba vehetném azokat a dolgokat amiktöl mindanyian függök vagyunk amiröl nem szívesen mondanánk le.
Ha csak a napi dolgainkat vesszük figyelembe hogy lehuzzuk a wc-t,kinyitjuk a csapot,felkapcsoljuk a villanyt...már ha nem láthatják a kedvenc sorozatukat egyesek már az is produkálhat elvonási tüneteket!:)

Aki pedig függö az nem lehet szabad még akkor sem ha van pénze.
Legfeljebb kiterjed a lehetösége hogy még több dologtól önmagát függövé tegye.

Szabad ember az aki mindent megtehet.
De van ilyen? ;)
Hiszen ott vannak a saját magunk felállított korlátaink kezdve azzal hogy nem szeretem például a répát a levesben hogy egy egyszerü példánál maradjunk.
Mert korlát ez is csak nem tulajdonítunk neki túl nagy jelentöséget.

Ahhoz hogy az ember jól érezze magát a fizikai világban szükségeltetnek a kellékek.
Legyen az egy autó amit pénzért megvehet vagy egy ház benne még több kellékkel,de az autó és a ház tulajdonosának lenni nem csak a kényelmedet veszed meg hanem egyben el is kötelezed magad,mert vannak bizonyos kötelezettségek.Hivatalos dolgok például....amikor a telket vettem anno akkor volt olyan mondat az adásvételi szerzödésben hogy ,,élvezi hasznát,és viseli terheit" így hangzott de nem biztos hogy pontosan idéztem.
Tehát élvez is és visel...ez így egyben. ;)

Azt gondolom hogy az sem baj ha függö vagyok...hisz ember vagyok itt és most a fizikai világban és igyekszem magam a legjobb tudásom szerint magamat jól érezni.
Ha ez a legjobb tudás még csak arra elég hogy csak kellékekkel és korlátokkal tudom magam jól érezni akkor nem is próbálok meg ezek nélkül a kellékek,és korlátok nélkül élni.Most a legjobb tudásom ott tart hogy felismerjem mi a korlát és mi a kellék és ne gyarapítsam az amúgy is terjedelmes kellék és korlát tényezöket az életemben.
Szerintem szellemileg kell megérnünk arra hogy elengedjük a kellékeinket és felszámoljuk a korlátainkat.Ha nem vagyunk rá készen akkor a kellékek elengedése elvonási tüneteket produkál majd.

Már az is egyfajta szabadság ha megengedem magamnak hogy nem vagyok szabad.
Ha elfogadom magam az embernek aki nem tud a kellékei nélkül létezni.
Szabadság az is amikor sem másoknak sem pedig önmagamnak nem akarok megfeleni,szabadság az is amikor nem a félelem irányít.
Na meg ahogy bent úgy kint...ha megengedem magamnak azt hogy nekem mindent szabad akkor ezt fog a külsö világomban is megjelenni,tehát a szabaddá váláshoz nem az elsödleges tényezö a pénz.

Üdv!Erika