Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
jaguar képe
Elvárás- és ragaszkodásmentesség
2012. szeptember 06. csütörtök, 22:25 | jaguar

Az igazi szabadság az elvárás- és ragaszkodásmentességből ered.
Én úgy fogom fel az életet mostanában, mint egy játszmát. Köztem és Isten között, Ő ül az asztal másik végén, nincs más a pályán. És folyamatosan tesztelget, próbára tesz. Megpróbál kizökkenteni a lelki békémből. Így tanít, így mutat rá, mi nincs még rendben bennem, mivel kapcsolatban nem gondolkodok még Tisztán.
Bármennyire is máshogy tűnik néha az egó számára, kíméletes és következetes tanító Ő. Amellett, hogy nagy kópé is. Vicces is tud lenni és ez jó! Kíméletes, mert mindig csak akkora akadályt állít, amit át lehet ugrani. Megőrzött lelki békével méghozzá! Meg lehet csinálni mindet, én így állok hozzá. És ha sikerül, akkor mindig jönni fog a jutalom is valamilyen formában. Egyrészt nem fog csesztetni az a téma többet, másrészt nő a belső erőm, tartásom. Plusz meglepi a jövőben, ami a mostani szintlépésem egyenes következménye lesz. Minden nehézség a fejlődésemet szolgálja.
Én azt mondom, ha az ember így él, így szemléli a világot, akkor gyakorlatilag nincs szüksége meditációra. Csak befelé kell figyelni minden pillanatban, amikor valami kizökkentene a középpontomból, a lelki békémből. Ott rosszul gondolkodom, vagy ott neheztelek másra valami miatt. Meg kell néznem hol van az a másvalaki bennem. Milyen formában. Vagy, érzelmi reakciót vált ki valaki véleménye, viselkedése? Ellenállást tanúsítok? Miért? Védelmezek valamit? Mit is? Ott lesz belül a tanulni- tisztítanivaló, csak elő kell bányászni.
Vagy, hirtelen észosztási kényszer lépett fel egy témával kapcsolatban? Kérdezés nélkül okítanék mást? Mint ahogy én most itt? Ebbe is bele kell menni, mert abban a témában is biztos hogy van tisztogatni való még. Egyszerűen bármiben, ami egós akaratot szül.
A legapróbbaktól a legnagyobb, legfájdalmasabb "zavarokig", mindent le lehet bontogatni így. Mindig elváráshoz vagy ragaszkodáshoz jutunk. Én időnként már kacagni tudok szívből olyan egós terveim, elvárásaimnak a váratlan keresztbetevésén, amin régen esetleg depresszióba estem volna. De tudom hogy ez most az isteni terv, ez az út jobban fog szolgálni engem hosszú távon. És csak a hosszútáv számít. Igenembernek érdemes lenni az Istennel való játszmában.