Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Szia Lili
2012. szeptember 04. kedd, 14:46 | Domoszlai Katalin   Előzmény

A gyermekpszichológia a bepisilést az apához kapcsolódó félelemhez köti. Viszont láttam olyan esetet, ahol Hellinger családállításon derült ki a felnőtté válástól való félelem volt a háttérben. Hat éves gyerek át tudja venni a nagynéni sorsát, az anya félelmét.

A Hellinger féle családállítás segíthet, ott a gyereket képviselő visszaadja a félelmet, a felvállalat sorsot annak, aki helyett szenved, viszont csak a szülő kérheti a saját gyermekére az állítást, ha az 18 éven aluli. A másik megoldás a gyermek pszichológus.

Szakemberre van szükség, viszont a szülőknek kell kezdeményezni, mivel az anya szintén segítségre szorul a család közös terápiája is szükséges lenne.

Ha nem sikerül eljutni a kisfiúnak a megfelelő szakemberhez, akkor megpróbálhatsz Te is segíteni. A kisfiú a szorongását ki tudja dolgozni, ha rajzban, játékban, mesében megéli, megjeleníti a szorongás tárgyát. Ez abban az esetben ad segítséget, ha a kiváltó tényező már a múlté. Ha a jelenben ki van téve a gyerek a megfélemlítésnek, akkor más típusú segítségre, családvédelmire is szükség van.