Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Amikor felkérsz valakit táncolni, akkor a másik
2012. augusztus 24. péntek, 13:00 | Domoszlai Katalin

igent mond arra. Megtapasztaljátok együtt a vezetés és a vezetettség élményét. Egyszer táncoltam profi táncossal, hatalmas élmény volt.

Viszont ha kisugárzod az akaratodat a közlekedés többi résztvevőjére, az szerintem nem ugyanaz. Én rendszeresen alkalmazom ezt a technikát, de csak állatokkal. Ha látom hogy a kutya vagy a cica átmenne az autóm előtt, kiadom a parancsot, ott maradsz. Ez működik. Emberrel abban az esetben tenném meg, ha vészhelyzet állna fel. A szabad akarat tiszteletben tartása nagyon fontos törvény, súlyos karmikus visszahatása van a törvény megszegésének.

Arra, hogy jobban ráhangolódjak a többi emberre, elég komoly leckét kaptam nem is olyan régen. Előztem egy kamiont az autópályán, kényelmes tempóban, a mögöttem lévő autó rám nyomult, villogott, dudált. Eddig a sztori elég mindennapos. Általában ha látom, hogy valaki ennyire erőszakos, akkor engedek, odalépek kicsit, öreg autómtól ahogy telik, gyorsítok. Most viszont dacosan tartottam a tempómat. Miután megelőztem a kamiont a másik autós nem nyugodott el, hanem átjött a sávomba és teljesen közelről ordított az arcomba, gondolva, hogy megijedek. Néztem rá vissza nyugodtan, aztán abbahagyta, még elém vágva villogott párat és elhúzott.

Pszichopata az úton. Hibás az elképzelés, hogy nem éri meg neki. Hogy nem kockáztatja a tízmilliós kocsiját. Neki megéri, hiszen egyetlen dolog fontos a számára, az akarata, még az sem számít, ha a másik meghal. Persze szélsőséges élmény ez, de valóságos. Bármikor belefuthatunk. A tanítás számomra az volt, hogy jobban hangolódjak rá a veszély szagának a felismerésére. Én attól nem leszek kevesebb, ha elengedem, őt pedig szocializálni lehetetlen.