Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Addig nem fogod tudni a haragodat feldolgozni
2012. július 24. kedd, 10:03 | Domoszlai Katalin   Előzmény

amíg belül nem találod meg a gyökér okát. Saját magad szerepét kell teljesen tisztán megélned, de ehhez teljes mélységében be kell vállalni az érzéseket.

A párkapcsolat tükör, a fontos mintaadó korszak az Oidipusz korszak, ahol megtanulunk megszerezni és megtartani egy férfit, a figyelmét és a szeretetét, nagyon fontos tehát, milyen volt az apa és a kicsi lánya viszony. A szakításra például kapunk mintát az anyáról való leválás során is, ez jóval korábbi, kb két éves korunkra tehető, amikor a személyiségünk kialakul. Hogyan sikerült a kapcsolat megélése az ellenkező nemű szülővel, úgy, hogy a saját nemű szülőd és a testvéreid voltak a vetélytársak?

Amíg a gyerekkori érzelmi teher nincs kioldva, a közelmúlt eseményeit nem fog sikerülni feldolgozni. A gyerekkori haragjaid tettek anno beteggé. Kaptál új esélyt hogy ezt kiold. Élj jól ezzel a bizalommal, menj vissza a kiinduló pontra.
Ha egy konfliktust túlreagálsz, képtelen vagy továbblépni, rágódsz rajta, azért van mert eggyel hátrébb kell lépni az időben. Lehet ez párkapcsolati probléma, de túlreagálunk rengeteg dolgot, kritikát, munkahelyi kudarcot, testi fájdalmat, sorolhatnám. Tedd fel a ezeket a kérdéseket:

mi volt a legelső élmény, ahol ezt tapasztaltam
ki bánt velem akkor ugyanígy
milyen érzéseket váltott ki belőlem ez akkor
mit tudtam belőle kommunikálni, megosztani
mit fojtottam el, miért
hogyan szeretném a jövőben az ehhez hasonló helyzeteket megoldani

Az emlék, a gyökér ok előhívása több módszerrel történhet, a meditáció, a transz, a családállítás segíthet áttörni a nem-emlékezés blokkjait. Az érzést kell előhívni, hogy átdolgozható legyen, tehát kevés a logikai belátása a dolgoknak.

Hívóképnek nevezzük azt a képet, aminek az elképzelésével a tudattalan kinyitja az utat az emlékhez. A Felsőbb Éned, akinek a kezében van a lelki fejlődésed irányítása - ha az egód átengedi - a képbe pontosan azt a tartalmat jeleníti meg, amivel dolgoznod kell.

Az elfedett konfliktusok hívóképe az ajtó. El kell képzelni egy ajtót és amíg pontosan, minden érzékszerveddel megjeleníted, addig a Felsőbb Éned betölti az információt, oda vetíti az ajtó mögé a képet.

Az ajtó kinyitásával belépsz a múltba és ott találkozol valakivel. Kimondod és megéled azokat az érzéseket, amiket eddig cipeltél, kiengeded a haragodat, sírsz, dühöngsz, ami jön. Az oldás akkor van készen, ha eljutsz a megbocsátásig és a szeretetet éled meg.

Ha én ilyen gyakorlatot vezetek, akkor a biztosan eljut a végéig a folyamat. Eredménye a megkönnyebbülés, a hála és a visszatérő életöröm.