Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
A meditációs élményfüggésnek jó oka
2012. július 18. szerda, 10:14 | Domoszlai Katalin   Előzmény

van. Ha a meditációt, mint módszer kizárod az életedből az élmény függéssel kapcsolatos tapasztalatok miatt, az olyan, mintha fel kellene fedezned egy várost, ahol az első ház egy "szenvedély-szalon" narkóval, rossz lányokkal, kártyával és mindennel, ami megkísért. Mivel nincs képességed ellenállni a kísértésnek, ezért visszafordulsz, fel sem fedezed a várost. Ráadásul az egód kitalálja, nincs is rá szükségem.

Ezt előtte-utána csapdának hívják a spirituális úton. Nem elég csak a spirituális oldalunkat fejleszteni a gondolati szinten, eljutva egy következtetésig, minden egy, ezért dolgom semmi :-) Mielőtt meg akarjuk haladni az egónkat, azt egészségessé, kiteljesedetté kell tennünk, be kell gyógyítani a sebeket. Az én, a személyiség, az ego elakadt részeit, az emberi kapcsolatainkat, közösségi életünket, az érzelemvilágunkat is helyre kell tenni, ha teljes életet szeretnénk élni, és ha spirituális utunkon előre szeretnénk haladni.

Abban a városban ugyanis vannak házak, ahol nyomor van, vannak házak, ahol szenvedés van, mivel ez a város a Te személyiséged.

A "szenvedélyek" háza azért az első ház az úton, hogy "megkíméljen" a mélyebb igazság fájdalmas megismerésétől.

Egy ideig.