Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Mi a meditáció?
2012. július 17. kedd, 2:43 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Nagy részt igazad van a meditációkról leírtakban, viszont a világ nyugati felén az elmélyült tudatállapotban végzett lelki gyakorlatokra is a meditáció szót használják, így nem tévedés meditációnak nevezni ezeket sem.

A nagy különbség azonban meditáció és imagináció között, hogy úgy is lehet szigetecskéket közelíteni egymáshoz, hogy a tudatállapot semmit, vagy csak igen kicsit változott az éberhez képest, így bármit el tudunk képzelni, miközben valódi változás nem történik, csak önmagát eteti az ego. Erről írtál Te is.
Aki viszont önismereti, önfejlesztő gyakorlatként kívánja használni a meditációt, annak jóval mélyebb tudatállapotba kell merülnie, ahol az egoja már nem tud beleszólni, nem tudja megvezetni és az itt átélt változások már valóban a valóságot fogják tükrözni vagy befolyásolni.

Hogy ki melyik mélységet, imaginációt vagy a meditációt választja, az nyilván függ a gyakorlottságától is, de akár az önbecsapásra való hajlandóságától is! De ezekről részletesen beszélek, írok a Sirály meditációs tanfolyami anyagában, így aki azon keresztül tanul meg meditálni, annál jóval kisebb az esély az eltévelyedésre.