Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Csak most jött szembe
2009. június 30. kedd, 14:30 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Hi, Csaesz!

Amin csodálkozok, mert magam is nagy Hellinger hivő vagyok. CD-n is megjelentek előadásai, ha valami támpontot keresek és semerre se jutok, sokszor felteszem. Hihetetlen, hogy ebben az emberben mennyi tapasztalat gyűlt össze.
Nekem is sokat segitett, szerencsére már jó korán megismerkedtem vele, alig hogy Mo-n elkezdett terjedni. Mákom is volt, mert szeintem a legjobb Hellingeres - Angster Mari - kezei közé kerültem, de volt szerencsém Péter Orbánnal is részt venni családállitáson. Nagyon mély, megrázó élmény volt. Nem csak azért mert én is olyan szülőktől származom, akik féltékenyek voltak csemetéjükre, nehogy már többet érjen el mint ők, hanem mert "kiderült" a család egyéb tagjairól is egy s más. Sose felejtem el, akkor hetekig családkuató lettem.
A családállitás után azonban már semmi sem lesz olyan mint azelőtt volt, bizonyos elemeiben alapvetően megváltozhat az egyed élete. Van aki ezzel nem tud mit kezdeni, nem készült fel rá, ezért a terápiára keni.

Szerencsére a jó terapeuta erre ügyel és ezt jelzi is. Sajnos sok sarlatán van, akik inkább abban érdekeltek, hogy minél tovább járjanak hozzájuk.
De változatlanul egyetértek veled, jó terapeutával az egyik legjobb és legérdekesebb útja a családi problémák feldolgzásának.

Visszatérve az eredeti témára, a saját tapasztalatom az, hogy az ilyen szülők gyerekei különböző utakon, különböző módszerekkel nagyon sok eredmény elérhetnek, de teljesen kikeveredni ebből nem lehet. Nem vagyok már fiatal, nem lehet azt se modani, hogy nem törtődnék a lelki életemmel és mégis sokszor kísért ez a startpozició. Bár lehet, az út valahol megérte.......

Üdv!
A lázadó