Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Pontosan annyi pénzt kap az ember, amennyire az aktuális tapaszt
2012. július 12. csütörtök, 23:11 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Az első hozzászólásban fehercsongor szépen megfogalmazta, hogy pontosan annyi pénzt kap az ember, amennyire az aktuális tapasztalnivalóihoz szüksége van.
Vagyis ha most nincs elég pénzed a változtatásra, akkor az azt jelenti, hogy nem is kell változtatnod, inkább abban a trutyiban kell tovább tocsognod, amiben éppen benne vagy!
Akár elfogadod ezeket az "elszállt" elméleteket (ez számunka működő életgyakorlat!), akár nem, akkor is ez van. Ha nincs pénzed, akkor úgyis kénytelen leszel abban élni, ami elől menekülsz!
Egy haladó önmegismerő ezen a ponton feltenné a kérdést: Mi elől menekülök? Milyen érzést, állapotot nem akarok befogadni? Miért nem akarom/tudom elfogadni azt?

Innentől már csak belül, magadban marad változtatási lehetőséged: elzárkózol a tapasztalatok elől, vagy szembenézel velük és tovább elégedetlenkedsz, vagy szembenézel és befogadod? Ez utóbbi a tudatosság útja és rengeteg hasonló tapasztalattal a hátam mögött állíthatom, hogy csak ez fog tovább vinni magadban és kívül az életben is, a többi mindig zsákutca!

Bevallom, az írásod alapján azt feltételezem rólad, hogy oly messzire állsz a tudatosságtól, hogy nem leszel képes egy ilyet véghez vinni.
De ha Te bízol magadban és tényleg akarod a változást, akkor olvasgass még jó sokat a weboldalon, alapjaiban formáld át a gondolkodásodat és akkor idővel képes leszel egy ilyen belső munkára is.