Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
spiritosaurus képe
Ezt így szó szerint beleírnám a világ törvénykönyvébe!
2012. július 11. szerda, 12:01 | spiritosaurus   Előzmény

Márpedig!!! :D:D:D:D:D:D

Ez nagyon jó, ezt így szó szerint beleírnám a világ törvénykönyvébe :D:D Még szerencse, hogy depressziós, magamba fordult, élettől elfordult ember vagyok, mert így csak a ház zeng a nevetésemtől. Ha optimista, jó kedélyű, és nyitott lennék, hát most meghasadt volna a világegyetem is :D:D Az a "márpedig" az nagyon jó ott :D:D

Na de, komolyra fordítva a szót, bár nemtudom menni fog-e ezután :D én eddig pont azt figyeltem meg magamon, hogy üres zsebbel vagyok a legfelszabadultabb. Ha nincs egy fityingem se, amit fölösleges ingerek hadára költsek, sokkal inkább megnyílok a valóság felé, mintha mindenféle élményekre költekezem. Akik fotelben ücsörögnek, tudod, nem attól fejlődnek spirituálisan, mert a fotelben ücsörögnek, hanem mert van miért a fotelben ücsörögniük. Mert felfogták, hogy pillanatról pillanatra bitek hadát fogadják, és továbbítják teljesen öntudatlanul még egy szimpla beszélgetés, vagy csak egyetlen levegővétel, egyetlen gondolat alkalmával is, így azt is észreveszik, hogy teljesen fölösleges fizetéseket kidobni az ablakon, besétálva a pazarló fogyasztói társadalom csapdájába. Elég, ha már csak ezeket az apró, hétköznapi dolgokat sikerül tudatosítanod magadban, mert amíg az nem megy, addig hiába ejtőernyőzöl, semmivel sem kerülsz közelebb ahhoz, amit valójában keresel, mintha leülsz egy kicsit a fotelbe. A fotelben ücsörgés, amiről beszélsz (gondolom itt a meditációra célzol egyébként) nem azért van, mert nincs pénz mást tapasztalni, hanem hogy amit FOLYAMATOSAN tapasztalsz, csak elsiklasz felette, mert képtelen vagy tudatosan ott lenni, ahol vagy, azt tudatosítsd magadban egy nagyjából ingerszegény helyen, ahol nem vonja el semmi a figyelmedet arról, ami vagy.

Szerinted csak az a valódi élmény, amiért pénzt adsz ki? :) Téged bepaliztak :D Hidd el, a fotelben ülők többsége rendelkezik már annyi belső energiával, hogy ha az lenne az igazi szándékuk, milliomosok lennének, de önszántunkból ülünk le néha a fotelbe. És ne aggódj, szuper jól elvagyunk így =) Sőt mondok még valamit, üres zsebbel is gazdagabb lehetsz, mint Bill Gates ;)

Abban igazad van, hogy az emberek nagy része nem él, de nem azért mert nincs pénze, hanem mert a pénztől teszi függővé az életet, és annyira ezzel foglalkozik, hogy az élet meg csak úgy futkos el mellette eközben.

Elmondjam, mi nélkül nincs semmi se? Nélküled ;)