Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Csak néhány elszórt gondolat: 1 az tud adni és kapni jól, aki
2012. július 04. szerda, 22:51 | Aditi

Csak néhány elszórt gondolat:

1 az tud adni és kapni jól, aki ismeri és használni is tudja az erről szóló univerzális törvényt. Aki meg meri tenni az barátaival és az ellenségeivel is, hogy a valódi igényeit kommunikálja, hogy nemet mond, amikor nincs szúúksége valamire, vagy tud valamit adni. Aki túllép így az elvárásokon és saját kényszeřen, a drámákon, de ehhez jó nagy önismeret kell, mert az alapvető paradigmákat kell felszámolni, ezzel el is kerültük, h az ego irányítson meg a drámák. A valóságot merni látni és gyakorolni, ehhez szí kell, tudás és erő. És bátorság, ha megítélnek érte. Ideális esetben nem számítanának a birtok határok, a vagyon, a pénnz, a kinek mennyije van. Mindenki azt adja, amit szíve szerint , önmagára és a környezete igényeire is tekintettel ad. ÉS sok olyan kapcsolatunk kellene hogy legyen, amelyben kapunk. Lehet, h egész mást, mint amit adtunl. Nem ez a lényeg, hanem. Aharmonia, amiben végül mindenki igényei kielégíttetnek. Ez a szív törvénye. Az többi az elmè. Az emberi társadalmak most is az elme törvényei szerint határozzák meg, az adás és kapás töevényéwt, és a beteg lelkek szintén meghatározzák ezt a drámáikkal.

2: a fokozatosságban hiszek. Az egonak és az elmének, sőt mindennek, még a pokolnak is jó oka van létezni, sőt, életbevágó funkciókat lát el. Pl. A félelem. Ugyebár a Buddhisták azt mondják, szabadulj meg tőle. Ez igen helytelen lenne abban az esetben, ha szárnyak, vagy a teleportálás képessége nélkül próbálnánk egyik tízemeletes tetejéről a másikra ugrani. Nagyon is jogos az egó pánikja, és elég helytelen lenne némi meditáció után, legyőzve az akadálynak vélt félelmet, Mátrixba illő halálugrást lezdeményezni. :-) az ego véd, amíg szükségünk van ra. Ezt el kell fogadni, lehet neki örülni is akár. Erre mondta Katalin, hogy minden tökéletesen műkösik, és a legjobb, ha be tudjuk ezt látni, és elfogadásra törrekszünk. Aztán amikor már felmerül bennünk a védelem szükségtelensége, valószínűleg már birtokába lerültünk olyan eszközöknekmk, amelyek miatt már valóban akadályoz bennünkwet a félelmünk a repülésben. Pl. Vakészítettünk motoros szárnyakat. Vagy egy harcművèsztől megtanultuk, hogyan szabadítsuk fel az elménk, és tudunk teleportálni. :-) de ez mindig, és szigorúan ebben a sorrendben kell hogy történjen. Fordítva halálos, és csak vsiszavet, én a fokozatokban hiszek. A létrában, aminek nagyon is kézzel foghaþóak a fokai, és a földtő azégig tart. Mint ahogy Weöres írta. Nincs itt semmi misztika, csak nem szabad elfelejteni, hogy anyagból is vagyunk.

3: kezdem azt gondolni, hogy nem érdekel egyik vallás vagy filozófia sem már. Az enyém más, mint ezek, és csak az vezethet. Nem érdekel már rég, ki megvilágosodott és ki nem. Azt veszem el tőlük, abból, amit adnak, amit hasznosnak érzek a magam számára, és új utat építek: ami csak az enyém. Gyémántból vannak a kövei, mert legbelülről vannak. - Belőlem. Töretetlenek, és igazak. Tiszták és mutatják, hol tartok, kíméletlenül csak azt, ami valójában van, de az örömmel tölt el. Az hogy hová visznek, és mit érek majd így el, nem is érdekes. Mert jó visszanézni, amióta ezt építem, és jó előre is. ÉS úgyis oda jutok, ahova. :-) ennyit a megvilágosodásról. Ezen az úton mellesleg abban hiszek, hogy az egót vagy mit megszelidíteni kell, és a tudás és akarat segítşégével a fejlődés és a szeretet szolgálatába, az életünk és ,ások életének szolgálatába kell állítani. Ami nem fontos, úgyis eltűnik, ami homályos, megvilágosodik, és nem zavar tovább, ami működik, meg hadd működjön.

Namaszte