Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Spiritoszaurusz! Részben igazat adok neked, valóban egy
2012. július 04. szerda, 13:48 | Aditi   Előzmény

Spiritoszaurusz! Részben igazat adok neked, valóban egy spirituális tévedés az örök boldogság elérése, és szerintem is a megvilágosodás nem érhető el a jó és rossz teljes elfogadása nékül. ÉS valójában mi, legtöbben még csak valahol itt tartunk. Ki jobban tudja szemlélni önmagár, ki nem. Ugyanaz az ember tudja ezt tenni egy egy helyzetben, még másban, egy újabban nem. ÉS a változások nem maradnak abba. A legváratlanabb módon történnek, a legváratlanabb időben, hogy még alkalmazkodóbbá, még megengedőbbé és elengedővé tegyen bennünnket.
De azért elgondolkodtató, hogy amikor abban a bizonyos állapotban voltam, nagyon is a tökéletes boldogság a legjobb jelző, amivel illethetném. Nagyon is leginkább úgy írható le mint egy állandósult állapot, amiben BENNE foglaltatik minden, ami változó. Nem tudom ezt ennél pontosabban vagy jobban kifejezni most.
ÉN azt gondolom, a boldogságnak nevezett tudatállapot egyáltalán nem múlandó, csak mi lépünk ki belőle, azzal, ahogy élünk, a múlandó tudatállapotainkba. Mert földi életet élni a boldogság tudatállapotában olyan magas szintű tudás önmagunkról, az Isteni állapotunkkal folytonos lapcsolatban lenni az elménk teljsen átprogramozását jelenti, söt sok más, nem jól műkóódő részünk beindítását, fegyelmezését, a drámáinktól való teljes és tudatos megszabadulást, a lelkünk ilyenn értelemben való megtisztítását, mérhetetlen türelmet, elfogadást, al
ázatot..stb, még egy csomó más lelki erényt, hogy ehhez képest mi, már ne is haragudj a béka feneke alatt sem vagyunk.
szóval szerintem a boldogság nagyon is egy örökkévaló tudatállapot, egészen valószínű, hogy éppenséggel az egyetlen örökkévaló tudatállapot, amit a különböző kultúrák és vallások Istennek neveznek. ÉS nekúnk "csak" az a feladatunk, amennyiben. Felfelé törekszünk a lelki fejlődésben, amennyiben ki. Akarunk lápni a határolt világ önként magunkre vállalt fogságából, hogy lebontjuk magunkrol a többi, a mulandó tudatállapotainkat. ÉS azok mögött spontán megjelenik, láthatóvá, átélhetővé, tudatosan megtapasztalhatóváválik a legvalódibb énünk, a boldogság.

Namaszte