Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Elengedés , bizonytalanság
2012. június 29. péntek, 20:56 | Jeshe (útkereső)   Előzmény

Szia . Az ember társaslény , ez igaz . A probléma abból fakad szerintem , hogy a legtöbben hiánypótlásra keresnek társat . Most gondold el , hogy találkozik két ember , és mindketten a másiktól várják a teljességet . Durva hasonlattal , a koldus kéreget a koldustól . Mi jöhet ebből ki ? Mert a legtöbb ember nem azért vágyik társra mert szeretné túláradó emberszeretetét megosztani másokkal , hanem mert hiányt szenved szeretetből . Ezért előbb utóbb elszívják egymástól az a keveset is .

Szerintem akkor nem kell majd pótszert keresni a biztonságra , ha lemondasz a biztonságkeresésről .Tudom furán hangzik de ebben a világban naivitás külső biztonságról álmodozni . Minden folyamatos változásban van . Nincs semmi amibe hosszútávon megkapaszkodhatnánk . Csak az segíthet ha ezt elfogadod .

"Ha túlságosan elérhető vagy valaki számára (akit szeretsz), akkor el fog hagyni, mert rádún. Aki elérhetetlen, az finoman érinti a világot. Nem használja ki, nem facsarja ki a dolgokat, embereket, míg össze nem fonnyadnak, különösen nem azokat, akiket szeret. Szándékosan elkerüli önmaga és mások kimerítését. "

Idézet Don Juan tanításaiból .