Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
fehercsongor képe
Én a párom először belekergettem
2012. június 08. péntek, 22:05 | fehercsongor

a mással való szerelembe , aztán halálra kínoztam . Tolle szerint a fájdalomtestek játszmája zajlott .
Megbocsátani látványosan másnak, vagy magamnak még nem síkerült , bár bármelyik terapauta kedvéért kibocsátok magamból egy " megbocsátok"-ot ,hogy érezze,hogy a jól betanult ,vagy átéléssel előadott módszere nem eredménytelen,és legalább az ő szakmai önbecslése maradjon ép.
De nagyon mélyen belül (nem sziklaszilárdan ugyan ,mert az folyik az időben,a mi szemünkben meg szétporlad ) , de hétköznapi szóhasználattal szólva mégiscsak sziklaszilárdan tudom,hogy lehetséges megbocsátás ,és előbb ,mint ahogy minden forma megszűnik körülöttem.
Ha egy másik szerelmem más iránti szerelmének örülni tudtam,mert gyönyörködtem benne,ahogy a fénye sugárzott a lényéből,amikor róla beszélt,nos akkor megbocsátani ennél sokkal könnyebben átélhető dolog,hisz akit szeretek,annak a számára legjobbat kívánom élete minden pillanatában,és az csak egy illanó isteni ajándék,ha éppen a társaságomban érzi az adott pillanatban a lét boldogságát.
Keresni,erőltetni,állandósítani ezt:kudarcra és szenvedésre ítélt önzés.
Az én definíciómban a megcsalás az,ha velem szeretkezik,de másra gondol,mással lenne igazán.Ezzel válik lelkileg görbültté,és az én valóságomat is eltorzítja.Hamis létet mutat,és a világba egy újabb görcsöt csomóz,új repedést indít meg.Megcsalás az,ha cselekedetei nem a semmiből születnek általa létre,ha nem a pillanat vezeti ,hanem begyakorolt viselkedésformákat hajt végre rutinból.Megcsalás az,ha csak egy tárgy,egy alkalom vagyok számára önmaga fényesítéséhez,önbizalma megerősítéséhez.Egyben Önmaga megcsalása is ez.
Üdvözlettel : felacso
U . i . : A hétköznapi szerelem tömegárú:Business is business. Nem létünk magvából jön,nem az isteni megjelenítése világunkban,hanem csak önzésünk és azonosulásaink kínkeserves és csak időlegesen lehetséges összehangolása (függéssé),a változással szembeni szenvedésgátak (tiltások)építésével.Lelkünk szennyese ha hasonló,akkor a szerelem nagyhatású mosógéppé válhat kettőnk számára,de minden mosásprogram véget ér egyszer,és a maradék szenny máshoz vonz.(simili similis gaudet)Csomót kötni a végtelenre nem lehet,hiába szeretnénk megakadni édeskettesben ott.Szerintem hagyni kell a másikat:minden szamár menjen csak a saját szénacsomója után.