Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Játszma elemzés kontra materializmus
2012. május 25. péntek, 6:20 | Domoszlai Katalin

Az emberi játszmák általános jellemzői, hogy energia szerzés a céljuk. A játszmát indító a játszmát illetően nem tudatos. A felszínen valamilyen pozitívnak beállított szerepbe bújik, a felszín alatt viszont a célja az, hogy az egóját a másik ember fölé emelje.

A játszma hajtóereje, hogy az illető egója a múltban energiát vesztett, negatív érzéseket kellett volna befogadni és feldolgozni, ezek az életesemények feldolgozatlanok maradtak.

Margarett átélte a múltban a csalódott szerelmes esetét, ahol kevésnek bizonyult. Ezt minden ember átéli, ha sikerül feldolgozza.

Ahelyett, hogy az önértékelését a helyére tenné, feldolgozná a múltat, bezárul, mert a megnyílás fájdalmával nem tud mit kezdeni. A felszínen valóban úgy tűnik, feldolgozta, a valóságban viszont elfojtotta a fájdalom nagyobbik részét.

Ezért a kisebbrendűségi érzést belebújtatja a következő köntösbe:

" hatalmas empátiám "
" némi írói vénával vagyok megáldva "

A bizalmas barátnő itt már nem a felnőtt/felnőtt aspektusából kezeli a helyzetet, hanem szülő/gyerek helyzetet hoz létre, ki az itt, aki tudja mi a helyzet, ő szembesítette anno a pasiját, bezzeg a barátnő nem képes tisztán látni, nem képes teherbe esni, nem képes szakítani, nem képes az igazság mellé kiállni, nem képes, nem képes...

Mire képes Tamara? Szeretni és szeretve lenni, ha így, akkor így.
Tamara jobban szereti Patrikot, mint a barátnőt, na már megint az a fránya 2. hely...

Még írhatsz Margarett akár 12 új blogot, az eredeti hiány nem lesz betöltve ezzel a játszmával...Kívül maradsz, ez az alavető drive-od. A gyökér ok ott van a gyerekkorodban.

A játszmád neve: én olyan szuper vagyok és ti is olyan szuperek vagytok ( " Ez a blog oldal tetszik, mert kapok aktív és hasznos hozzászólásokat " )

Bővebben Eric Berne-től az időtöltések elemzése

http://vitaminbank.hu/eric-berne-emberi-jatszmak-i-resz-jatszmaelemzes.p...

Önmegvalósítás és spiritualitás szempontjából a szerelem és a szex megtapasztalása, a párkapcsolati énünk tudatosítása, a női férfi szerepeink kiteljesítése az egyik spirituális ösvény, a neve tantra. Lényege a tapasztalat teljes mértékű befogadása, a lelki megélése. Megismerni magam, kiteljesíteni, meghaladni az egót a végén pedig eggyé válni az eggyel.

A lélek szükséglete az, hogy szeretve és elfogadva legyen. Az egó a félelmeit, a kényelmét ez fölé a szükséglet fölé emeli. Az önismeret a félelem feloldásával, az egó meghaladásával képessé teszi az embert a spirituális élmények megtapasztalására.

A veszteségek megélése, bevállalása a legkeményebb dió az ember létben, a kötődések elengedése. Ha minden vágyat megéltünk, ha minden kötődést elengedtünk, felébredünk. Ha bezárulunk az egó csapdájába, elzárkózva a tapasztalatok megélésétől a folyamat megreked, újra és újra ugyanazok a körök, pótlékok, függések, játszmák, na még egy blogot dobjunk össze Tamaráról...

Ennek a fényében, ismét kérdem, ugye látod, hogy hol vagy a történetben, Margarett?