Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Igaz, hogy az élet nélkülünk is jól meg van, de szerintem igenis
2012. május 22. kedd, 12:58 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Igaz, hogy az élet nélkülünk is jól meg van, de szerintem igenis dolgunk, hogy megtaláljuk benne a helyünket, feladatunkat és mindeközben tudatosságra ébredjünk, ne pedig csak bárgyún vegyünk benne részt, sodródjunk vele, ahova visz!
Végül Te is ajánlasz valamiféle módszert, hogyan vegyünk részt az életben: "...akkor nincs szükség másra csak bizalomra felé. Hitre."

Ilyen-olyan módszer vagy hozzáállás, de mind azt sugallja, hogy ha "jobban" akarod élni az életedet, mint aki az egészet végig alussza vagy meneküli, akkor gondolkodj, érezz, változz, cselekedj TUDATOSAN! ...és ettől, vagyis Tőled lesz másabb az életed élménye. Az élet végig ugyanaz marad, de ahogy a benne részt vevő változik, úgy változnak a tapasztalatai is.

Szépen mondtad:

Az élet nem ellensége az embernek, csak az ember jelenleg próbál rajta kívül létezni...

...vagy felülemelkedni rajta. Pedig a megoldás többnyire az, ha belemerülünk.

Az idővel kapcsolatban:
Igen, valóban éreztem felé szeretetet, irgalmat, de egyelőre nem hiszek benne, hogy emiatt változott volna az élete. Szerintem a Jézusi azonnali változások oka inkább abban keresendők, hogy Ő oly mértékben volt tudatos a világ működésében, hogy akár tudott dönteni is róla, mi, mikor történjen meg.

Én nem vagyok ennyire tudatos, de a hétvégén a gyermekeimmel társasjátékoztunk és habár totál rossz taktikával indultam neki a játéknak, valamint közben is jópár baklövésem volt, de használtam azt a tudatosságomat, amivel a kockadobás eredményét tudom befolyásolni, így 9-ből 7-szer azt dobtam, dobták, amit én akartam.

Tudom, nem szép dolog,