Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Adott tudatossági szinten valóban ilyen egyszerű
2012. május 21. hétfő, 16:03 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Viszont más és más az adott személyiség által hordozott traumák, lelki defektek nagysága és ehhez viszonyítva a megoldási eszközök és a megéléshez szükséges lelki erő nagysága.

Minden nagy tanítás megborítja az egót amit aztán magasabb szinten újraszervezünk. Attól válik a dolog nehézzé és bonyolulttá, hogy a személyiség az utolsó kapaszkodóit képtelen elengedni, vagy a felszínre hozott tudattartam olyan erőteljes, hogy az újraszerveződéshez a lelki erő kevés.

Ha valakinek vezetek meditációt akkor kézben tartom a felszínre hozott tudattartam nagyságát és ismerem a feloldó technikákat. Saját utamon mégis belecsúsztam legutóbb a csapdába, a türelmetlenségem miatt túl nagyra sikerült a falat, túlságosan jól sikerült a felszínre hozás, a feldolgozás lemaradt, a történet materializálódott.

Az idegrendszer az egyik legnagyobb szervünk, a regenerálódásához idő kell, hasonlatban azt tudnám felhozni, hogy ha el kell jutni Pestről Debrecenbe, a legnagyobb butaság az elején olyan gyorsan futni, hogy szívinfarktust kapj, majd más módon lesérülj. A legnagyobb művészet megalkotni azt a tempót, azt a gyakorlat sort, a módszereket, amivel a legoptimálisabb ütemben oda lehet érni.