Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
első meditáció - élménybeszámoló
2012. május 20. vasárnap, 13:22 | Ildikó Papp (útkereső)

Kipróbáltam az ajánlott meditációs gyakorlatot (következő pár hetes időszak "megtekintése"). A bevezető részben a lépcsőn mélyebbre menni önmagamba nem igazán sikerült de bejött egy kép helyette: magamba fordulok lassan, behúzodom, mint egy csigabiga a házába.
Sajnos látszik hogy kezdő vagyok, nem sok kép jött fel bennem a kérdésre: Mi fog történni a köv. két-három hétben, mit kell tudnom?". És azt hiszem, ami megjelent, az is inkább vágykép volt, nem feltétlenül az, ami valóban történni fog. Pl. láttam egy tábortüzet, csillagos eget. A konkrétum ebből az, hogy a férjemmel június elejére kirándulást tervezünk, sátorral, s a két gyermekünkkel. Nagyon vágyom már a kikapcsolódásra, csendes esti tűz- és csillagbámulásra, mikor már a többiek alszanak. Hogy valóban sikerül-e megteremteni az anyagi lehetőséget, időt stb. hogy elmenjünk kirándulni, pillanatnyilag még kérdéses, de tervben van.
A másik kép az volt, hogy búcsúzom a főnőknőmtől, kollégáktól. Ez is inkább vágykép szerintem, mert már hónapok óta keresgélek, hogy továbbléphessek a jelenlegi munkahelyemről (főként 2 kollégámmal való összetűzés miatt).
Biztosan sok gyakorlás kellene ahhoz, hogy a valóságot és ne a vágyaimat lássam, és sok akaraterő. Viszont én erőtlennek érzem magam és hamar feladok mindent, eléggé depresszióközeli állapotban vagyok,már évek óta. Mi segíthetne? Ez a kérdésem.
Köszönöm a meditációt mindenképp, és ha kapok választ, azt előre is megköszönöm!