Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
tegyük hát rendbe ezt az "elfogadást"
2009. június 27. szombat, 10:42 | hajni840203 (útkereső)   Előzmény

tegyük hát rendbe ezt az "elfogadást"

idézlek:"De egy másik személy nem az elfogadásból indul ki, hanem a harcból." -e kettő nem egymás ellentéte. az elfogadó állapot ellentéte a valóságnak ellenálló állapot. a harc ellentéte pedig a beletörődés. ne harcolj a betegség ellen, légy a gyógyulás mellett! -ne légy a háború ellen, légy a békéért!

elfogadó állapot tehát az, amikor elfogadod a jelen pillanatot olyannak amilyen, és nem próbálsz változtatni rajta. azt mondod:rendben van, beteg vagyok. mindent meg fogok tenni amit csak kell azért, hogy meggyógyuljak.

valóságnak ellentmondó állapot az amikor nem fogadod el a jelen pillanatot, és küzdesz ellene. azt mondod:nem, én nem lehetek beteg! te jó ég mi lesz most velem? nem, én ezt nem hiszem el, kérem doktorúr vizsgáljon meg újra!

az én véleményem a következő: (és ez csak saját, csak egy vélemény. s mint tudjuk a vélemények változhatnak, ezért kérlek ezt ne vedd megint IGAZ vagy HAMIS állításnak :) szerintem az elemzés -hogy megTUDD miért lettél beteg, hogy levond a tanulságokat, hogy többé ne követhesd el azt amit annak előtte, stb stb mind valami, amit hozzáadhatsz a hamis énedhez. a lelkednek nem kell elemzés. ő tudja mit miért tesz. tudja miért vonzotta be azt a betegséget, és pontosan tudja azt is, hogy meg fog-e majd gyógyulni vagy sem. hiszen mindezt ő "írta be élete könyvébe". minden minden csak azért van, hogy megtaláld ŐT végre, és Önmagaddal légy Most és örökké!
szeretettel