Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kedves Égilény, Már többször leírták itt is, miért kerültél
2012. április 26. csütörtök, 11:10 | Csillagtánc (útkereső)

Kedves Égilény,

Már többször leírták itt is, miért kerültél ilyen szituációba. És Te is leírtad.
Azért, hogy megtanulj valamit önmagadról...
Ismerem én is ezt az érzést, valamelyik exem hasonlóképp nyitott, empatikus, mindenki bajával önzetlenül foglalkozó...-nak tüntette fel magát, és nincs kétségem hogy megvannak benne ezek a remek tulajdonságok!
Ellenben amire használja őket, amit megpróbál elkendőzni, azt is leírták már, és ez a saját megoldhatatlannak tűnő belső gondja. Valami, amire rá se mer nézni, mint valami bűzölgő kelés.
Aki igazán önzetlenül, odafigyelve segít embertársain annak a társaságában nem érezheted magadat rosszul, hiszen a kisugárzása, a könnyed aurája mindenkit egyaránt simogat, és nem elvesz, inkább erősít.
Én már ez alapján szűröm ki azt, ki csinálja őszintén, ki pedig - nem biztos hogy tudatosan - valamilyen pótcselekvésként.
Ha szóvá tettem hogy ez engem zavar, sokszor megkaptam milyen önző vagyok, és a figyelmet csak magamnak akarom! Pedig egyszerűen csak éreztem a visszásságot, és a manipulációt.
Nyilvánvaló, hogy akkor tudjuk ezt - egy ilyen ember mellett - kivédeni, ha magunk is jól érezzük magunkat EGYedül is. Viszont ez a másiknak már nem felelne meg. Mivel akkor elvesztene egy igen értékes energiaforrást.
Nem tetszene neki hogy megváltoztunk, és itt már le is buktatja magát nyíltan.
Kifinomult kis játszma ez, de ugyanúgy játszma mint a többi.
Emellett lehetnek - sőt sokuk kifejezetten az - jó emberek, csak épp nincsenek - vagy nem akarnak - tisztában azzal pontosan mi is megy végbe ilyenkor.

Ha bírsz ezzel együtt élni, ha nem böki annyira a csőröd, akkor valahogy megoldod úgyis.
Ha viszont taszít, és rossz érzéseket hoz ki belőled, amellett hogy talán tükröz téged is valamennyire, mégse egészséges ha bennemaradsz egy ilyen kapcsolatban.
Első helyen Te magad legyél, mindig, minden esetben.
Lehet ezerféleképp magyarázni, ezoterikusan is, de a lényeg nagyon egyszerű, azt tedd ami igazán jó NEKED.
Tényleg NEKED. És ehhez mélyre kell ásni… de talán már meg is oldottad, mire írok, így április végén. 

szeretettel,
Niki