Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Az üresség érzés oka
2012. április 26. csütörtök, 7:34 | Domoszlai Katalin   Előzmény

az, hogy a fájdalmat a lélek nem képes elviselni, ezért lezárja az érzéseit.

Nagyon mély érzelmi kötődésen alapuló kapcsolatban álltál valakivel, az elvesztésének a feldolgozása ugyanolyan szakaszokból áll, mintha meghalt volna.

A gyász szakaszai a következők:

1. Tagadás. Nem igaz, nem tudom elhinni.

2. Harag. Vádolsz mindent és mindenkit, magadat, a családot, mindenkit.

3. Könyörgés, alkudozás. Imádkozás, próbálkozások. Istenem add vissza őt nekem. Gyere vissza, minden jól csinálok, mindent megteszek.

4. A depressziós szakasz, ahol semmi sem számít már. Elveszett a remény. Szomorúság, tudod nem kapod vissza és ez nagyon fáj.

5. A gyász folyamat vége, elfogadás, készen állsz az új kapcsolatra.

Ezek a szakaszok átcsúszhatnak egymásba, főleg ha a veszteséget feldolgozó ember személyisége elutasítja egyes negatív érzések megélését. Ez történhet önvédelemből és alacsony tudatossági szintből is.

Az üresség azt jelenti, hogy a soron következő adag érzést kizárod, képtelen vagy feldolgozni, a helyén tehát nem marad semmi.

Három dolog szükséges az adott érzés feldolgozásához, az első a lelki erő. A második a technika. A harmadik az idő.

Az idegösszeroppanás azt jelzi, hogy a lelkierő a szakítás előtti időszakban sem volt túl sok, tehát a személyiség összeroppantható, a belső stabilitás ingatag, a család, barátok, a hátország elutasító, támogatást megvonó.

Ha valaki hozzám fordul ilyen problémával akkor első körben lelki erő építő stratégiákat dolgozunk ki közösen. A lehető legtöbb gyógyító forrás bevetése a cél. Mondok pár példát. Nekem ehhez hasonló állapotban a munka terápia válik be, mégpedig egyszerű, de a figyelmet lekötő és sikerélmény adó munka. A mudrák ereje. A sport, kinek mi passzol a karakteréhez. A második hatalmas segítség a természet tiszta gyógyító ereje, kapcsolatfelvétel a fákkal. Ha az auránkat összekapcsoljuk egy fa óriással, a gyökereit, a fa auráját használjuk a megtisztulásra, nagyon sokat segít. Ha lelki segítőhöz fordulsz, akkor befogadod az elfogadás a megértés erejét. Angyali segítők közül Zadkiel és Azrael arkangyalhoz kell fordulni, ha a veszteségből származó érzelmi betörés elborítana, elmosná a személyiséget. A segítségükkel és a meditációval emészthető darabokra lehet felosztani a gyászt.

Ez a mostani helyzet kezelési stratégiája. Ezzel egyidejűleg a feldolgozás folyamatába be kell vonni a gyerekkorból származó gyökér okot. Előfordul, hogy előző életbe is vissza kell lépni a feldolgozási folyamat során.

Amikor meditációt vezetek, kapcsolatban vagyok a hozzám forduló ember Felsőbb Énjével ( Belső Bölcsességgel, ki hogyan nevezi ), a Felsőbb Éntől kapott információk alapján megy végig a meditáció. Tehát belépek csatornaként addig, amíg az illető meg tudja tanulni azt, hogy ezt önállóan megtegye.