Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
a szeretetről és a társfüggőségről
2012. április 25. szerda, 14:31 | Michaelita

A szeretetet a leghatalmasabb erőnek tartják.
Ha szívből és igazán szeretem a másik embert elvárások és feltételszabások nélkül, akkor elfogadom őt olyannak, amilyen. Ez azt jelenti, hogy bennem (szívemben, lelkemben) béke van. S ez a belső béke nagyon sok mindenen át tud engem segíteni.

Általában jó, ha nem bonyolítjuk agyon a dolgokat és törekszünk a legegyszerűbb megoldásra.
Azonban én nem vagyok abban biztos - a soraidat olvasva, - hogy Nálad a legegyszerűbb megoldás lenne a legcélravezetőbb.

Lehet, hogy azért írom ezt, mert az életnek ezt a területét még én sem tudtam teljesen megoldani magamban/magamnak:)

Soraidat olvasva gondoskodó tipus vagy, jól esik gondoskodni másokról. Ezt nagyon is megértem, mert én is ilyen vagyok. De valahogy akkor vagyok boldog igazán egy kapcsolatban - barátságban, rokonságban, családban, párkapcsolatban - ha hosszú távon nem csak én gondoskodom, hanem néha rólam is gondoskodnak, nekem is kedveskednek. (Ezt ezen az oldalakon szildikó már nagyon jól kifejtette, hogy ez miért van így és miért így egészséges).

A társfüggőség témaköre pedig elég bonyolult számomra, amit mai napig is tanulok, már fejlődtem valamit benne, de még korántsem vagyok szabad tőle.
Nekem egy könyv nagyon sokat segített, mégpedig:
dr. Barry K. Weinhold- dr Janae B. Weinhold: Törj ki a tásfüggőségből! (alcím: A szabad emberi kapcsolatok képzikönyve).