Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Persze, hogy őt akartad
2012. április 23. hétfő, 6:25 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Hiszen ő mutatott rá a leghatékonyabban a problémákra, amit cipelsz.

A személyiségünk a maga érettségi fokán, a sebeivel és a zártságával meghatározza, milyen típusú kapcsolatra vagyunk képesek ( ha egyáltalán képesek vagyunk párkapcsolatra ebben az időszakunkban ), mennyit tudunk adni és befogadni.

A viták, a harcok az energiát abból nyerik, hogy akarjuk a másikat, de teljesen elfogadni sem őt, sem saját magunkat nem tudjuk. A partner hibái tükrözik a saját belső elutasításunkat.

Ha azt gondolod, a megoldás az, ha Te alárendelődsz az ő egójának és elviselsz mindent, azért hogy valamennyit kapjál tőle, aránytalanná teszi az adok-kapok egyensúlyt a kapcsolatban és újbóli szakításhoz vezet.

Jól látod, hogy mind a kettőtöknek a múltat, a gyerekkort fel kell dolgozni ahhoz, hogy minőségi kapcsolat jöhessen létre. Neked elsősorban azt, hogy az apa nem volt része az életednek. Amíg ez a helyére nem kerül olyan pasikhoz fogsz vonzódni ellenállhatatlanul, akikkel ugyanezt éled meg, van is meg nincs is, Te neki nem vagy teljes értékű, Te nem számítasz...A gyerekek olyan logikátlanul élik meg, ha apa nélkül nőnek fel, vagy ha bármelyik szülő elhagyja őket, azt látják, másoknak van, nekem pedig nincs, tehát velem valami nincs rendben...Ha az anya azt a választ adja erre, az apu nem kellett mert ilyen meg olyan, akkor pedig az épül be, aha, nálunk, a mi családunkban a nők ilyen pasikat képesek begyűjteni, akikkel lehetetlen...

A megoldás az, hogy meditációban hozzá kell férni ahhoz a tudati réteghez, ahová ez a minta beépült. Ott található az apa és lánya kapcsolat ill. annak hiánya és ott van a apa és anya párkapcsolati mintája is.

Ez az egyik része az átváltozásnak. A másik része a szeretet befogadásának a megtanulása. Nagyon bizonytalan vagy az önzés/önzetlenség területén, inkább vállalod be az áldozat szerepét az önzetlenség köntösébe bújtatva, mint felvállalva az egészséges önzést.

Amikor az ember megtanulja a szívnyitás technikáját és először életében tölti magát csordultig azzal az érzéssel, hogy elfogadom saját magam, szeretem magam úgy ahogy vagyok, onnantól kezdve az áldozat vagyok hogy morzsákat kaphassak ruhája olyan szűk lesz, hogy elhajítod. Meditációban vissza lehet tölteni a múltba a hiányzó apai szeretetet.

Ez az átalakulás gyökeresen átalakítja a személyiséget. Befogadóvá válsz olyan kapcsolatra, amiben mély elfogadás és kizárólagosság van. Kevés esélyt látok arra, hogy a partnered pontosan ugyanolyan idő alatt dolgozza ki magából az okokat, ami miatt a kapcsolatotok működésképtelenné vált, ha neki tanítania kell számodra valamit, amit ő tud a legjobban, elképzelhető, hogy újra összejöttök. Viszont ahogy befogadtad a tanítást, elváltok újra, hogy megtalálhasd azt, aki az átváltozott lényedhez jobban illik.

Aki szívesen kipróbálná a fent felsorolt meditációs technikákat, de nehézségei vannak a koncentrációval, az imaginációval, vagy az elmélyüléssel, a weboldalamon megtalálhatja az elérhetőségeimet

http://domoszlaikatalin.fw.hu/index.html