Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
öngyógyítás
2012. április 14. szombat, 18:52 | lolla

Sziasztok,

átolvastam a topikot, és Sanyinak egy mondata nagyon megtetszett:

A tünettel kerülünk abba az állapotba, ahova lelkileg kellene eljutnunk!

Én a derékfájdalmaim miatt keresek megoldást. Néha régebben is éreztem a derekam jobb oldalon tompán, de nem volt zavaró.
Három hete viszont eléggé elkezdett fájni, nem nyilallóan, hanem tompán, de erősen (gondolom, hogy erősen - de ez olyan relatív). Nem tudtam feküdni, mert minden pozíció fájt, az alvás is gondot okozott. A mozgás viszont jót tett, sőt, csak a mozgás segített.
Előtte való héten elzsibbadt a jobb lábam combtőtől végig, és azóta ébredtem már egyszer-kétszer erre. A valós fizikai tünetek felderítése a mai várólisták miatt még csúszik :-) Mindenesetre ijesztő érzés, és szeretném elkerülni, illetve folyamatosan fennáll, hol erősebben, hol gyengébben.

Kutatom az okokat, és arra gondoltam, hogy nem akarom beadni a derekam valaminek.
Nálam a gerinc a fehér, egyenesség, merevség jelképe. Én pedig mereven ragaszkodom egy elképzelésemhez, ami a mostani helyzetben csak mozgás hatására enyhül, tehát valószínűleg nekem is el kellene mozdulni a mostani merev álláspontomról. Segítsetek, hogy jól gondolom-e!

Amiben pedig nem akarok elmozdulni: tavaly olyan hatások értek, aminek hatására bizonyos spirituális csatornáimat lezártam, mert úgy döntöttem, hogy ÉN húzom meg a saját határaimat, a fejlődésem a saját kezembe veszem, én diktálom a tempóm. És van néhány kérdés, amire nem találtam választ, tehát nem tudok továbblépni. Régebben olvastam egy fórumotokat, amit sajna nem találtam, de arról szólt, hogy az ember meddig nyúlhat bele az életébe.

Meg tudom magam gyógyítani, de van jogom mágiát használni? A "lekérek magamnak egy új májat, egy új autót stb" nekem nem egyértelmű, és ezért nem tudom, hogy használhatom-e. Olyan ez, mintha a kisgyerek tudná, hogy hol a cukorkás doboz, és ezért folyton rájárna. A lehetőség még nem ad jogot.
Hol vannak az önrendelkezés határai? Ha rögtön mindent megoldunk, mesterségesen kihúzzuk a fájdalmat, a betegségeket, tényleg feloldunk mindent? Hol marad az alázat és a türelem megismerése?
Nem tudom, hogy az isteni megváltás-e a tuti, vagy az önmegváltás (értem alatta: aktívan cselekedve megoldok mindent), de ha az alapok nem stabilak, nem léphetek tovább.

Kineziológiás módszereket egy másik gondolatmenetem miatt nem szeretnék bevetni ;-)

Szóval, talán ez okozza a derékproblémámat, de nem vagyok benne biztos.
Amennyiben van véleményetek, köszönettel venném, ha megosztanátok velem.

Lolla