Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A tévelygésnek, útkeresésnek is meg van a helye utunk során.
2012. április 12. csütörtök, 18:33 | Huszti Sándor -...   Előzmény

A tévelygésnek, útkeresésnek is meg van a helye utunk során. Amíg nem tudjuk belülről, hogy kik vagyunk és merre megyünk, addig a környezet "kihasználja" tudatlanságunkat, próbál tanácsot adni, irányítani, de ez is csak afelé vezet, hogy egyszer fellázadjunk-felébredjünk a tudatlanságból és elkezdjük keresni a saját utunkat, helyünket az életben.

Ki előbb, ki később kezd el keresni, attól függ, mikorra telik be a pohár. Ilyen szempontból szerencsésebb az, aki lázadó természetű, aki nem alkuszik meg, hiszen sokan annyira tunyák és gyávák, hogy inkább a kényelmes tudatlanságot választják.
Azonban aki elindult, annak sem könnyű, mert számos eszme, vallás, filozófia állítja magáról, hogy az ő útja az igazi, pedig mindenkinek a sajátját kell meglelnie! Ehhez pedig a legjobb, ha csak módszereket, eszközöket vesz magához, de még így is meg van a lehetősége, hogy azok valamennyire befolyásolják.

Ezért egy jó tanító nem mutatja meg, hogy merre menj, ki vagy Te, mi a fontos az életben, csak eszközöket ad a kereséshez és arra biztat, hogy idővel azokat is cseréld le a sajátjaidra!