Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Érdemes megnézni a Mi a csudát tudunk a világról
2012. április 12. csütörtök, 8:05 | Domoszlai Katalin   Előzmény

című filmet.

http://www.youtube.com/watch?v=bZrYUAf8cZ4

A hosszú ideje fennálló állapotok függést hoznak létre. A függés alapja az ismeretlentől való félelem, a kényelem, az energiátlan állapotok. A pozitív cselekvési minta hiánya. A változás minden esetben magában rejti a fenyegető veszélyt, hogy a helyzet még sokkal rosszabb lesz, a megszokott, kezelhető, élhető rossznál is rosszabb.

Az önsajnálatról való leszokás legalább olyan kemény, mint például leszokni a dohányzásról, az alkoholról vagy lefogyni x kilót.

Ezért érdemes segítséget kérni és elfogadni. Kisebb, bevállalható lépéseket megtenni és ezeken belül elért sikerekkel alátámasztani a folyamatot.

Az első lépés mindenképpen a döntés meghozatala. Utána érdemes több részre bontani az átalakulást. Az egyik a fizikai test oldaláról történik, a személyiségnek legjobban megfelelő, örömszerző mozgás kiválasztása és gyakorlása, a jógától a falun gongig, a csi kungtól a niáig széles a választék. Én a falun gongot gyakorlom, napi három órányi plussz energiát ad.

A másik a belső, lelki munka, amit el lehet kezdeni az önismereti napon a Sanyival. Jól érzed, Timcsillag, kevés látni és elfogadni a probléma létét, az okokat meg kell tudni szüntetni, a személyiséget át kell alakítani, ehhez módszereket kell megtanulni és rendszeresen gyakorolni.

A harmadik komoly erő a közösség ereje. Tartozni egy önmegvalósító csoporthoz, látni a többiek sikerét, élvezni a szeretetüket és elfogadásukat. Támogató hátországot létrehozni.