Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
A Mindent-tudás szellemi képességünk, nem gondolati
2009. június 26. péntek, 17:26 | Aditi   Előzmény

Tökre örülök, hogy beszélgetünk!! Épp ilyen emberre vágytam beszélgetni... :)

A dologban éppen ott van a csont elásva, hogy nincs ok!!!! :))

Ezt én is nem régen értettem meg...

Figyeld meg, minden spirituális mester ezt tanítja. Vajon miért?

Hát azért (próbálom egyszerűen), mert amíg kérdezel, az ok-okozati világban vagy. A szellemi világ (vagyis az a részünk, ami szellemi) nem kérdez és nem gondolkodik. Csak van. Mint az össze létező. A létezés van-ság. Ezt tanítja Zen is, a Buddhisták is... Tolle is... stb.

Ha egyszer a tudatoddal teremtesz, akkor lépsz a szellemi világodba, pontosabban akkor éled a szellemi éned, amelyik a dolgok Mindenségének összefüggésében vezet (vagyis a szellemi utadra), ha a elfogadsz. Ok-okozati összefüggések vizsgálata nélkül.

És a mindent tudást csak a szellemeddel való összekapcsolódásban élheted meg. A szellemed viszont nem gondolkodik. Ez a szellemi világ törvényeinek sajátossága. Ha ezt el tudod fogadtatni az elméddel, akkor egyszer csak megállsz és körülnézel. És valami egészen mást látsz, mint eddig. Minden olyannak, amilyen.

Hihetetlen, de ezt az élményt ma délelőtt egy sétában éltem át...!! Hát, ennyire nincsenek véletlenek. Így kapcsolódnak össze az életek a magasabbrendű tudatosságban.

Tudtad, vagy tudhattad volna az eszeddel, hogy ma szóba elegyedünk? vagy én tudhattam? Nem . Mégis elmentem sétálni. És tessék. Most leírom.

Na, pontosan erről van szó. Az életeink összefüggéseit nem érthetjük meg, nem foghatjuk fel, ugyanígy a belső világunk egy szintjét sem már. Mert a végtelent csak nagyon részlegesen képes felfogni az elme. Viszont megtaníthatjuk fordítani.

És úgy léphetünk be a szellemünk tudatosságába, hogy elfogadjuk a a dolgokat olyannak, amilyenek, nem kérdezünk, csak megtanulunk a mostban élni. A kérdések akkor jók, amikor erre nem vagyunk képesek, mert annyira az elménkben vagyunk, vagy olyan alacsony az energia-szintünk... akkor valóban, felhoznak egy bizonyos tudatossági szintre. Én is használom olykor...

Szóval a dologban az a legklasszabb, hogy miközben azt hiszed, a mindent tudást majd eléred gondolkodással és haladással, és fejlődéssel, valójában akkor éred el, ha mindezeket leteszed. Még a tudásod is... :) Tök gáz... De elmondja Tolle is... (ha kételkednél tapasztalataimban)

Az alsó két világ törvénye a dualitás törvénye: poláris, ott vannak az érzelmek, a gondolatok polárisan létezőként. Hideg-meleg, jó-rossz... stb. Ok-okozat. Karma.

A harmadik világ a szellem világa. Ennek viszont más törvényei vannak. Itt nincs gondolat, nincs töltés. A dolgok olyanok amilyenek. És vannak. De ez a világ az, amelyik összekapcsolódik az összes többi tudattal (éppen egyébként e törvényszerűségei folytán), ezért mindent majd csak akkor tudhatsz, ha ebbe a tudatba vagy képes helyezni magad... vagyis elfogadsz, gondolkodás helyett. Ez egy ördögi körnek látszik, valójában csak az elme becsapására szolgál azért, hogy képessé válj a szellemi tudatosságba lépésre.... :)

Tehát: az Itt és Most az elfogadásra tanít, a gondolkodás helyett. Megtanítja, hogyan tisztítsuk ki a megéléseinkkel a töltéseket, megszabadítva ezzel magunkat a ragaszkodás és a félelem illúzióitól. Ettől olyannak látjuk a dolgokat amilyenek. Létezőnek. És úgy működünk, ahogy minden az Univerzumban: vagyunk és elfogadunk. Magunkat és egymást. Ez a szellemi szint. Akkor élünk úgy, mint az ég mardarai... :)

A létezésben megélésében (ami egyébként az önvalónk megélése, és az a boldogság, amiről te is írtál) nincsenek okok. A létezés csak van, és kész.

Az élet úgy tanít a szeretetre, hogy eléd teszi a következő létezőt: és megkérdezi: el tudod fogadni? érzed vele az egységet? Megtalálod benne Magad? ha igen, megéled a szeretetet, az egységet. és a probléma egyszerűen köddé válik. Bármi is volt. Ez a varázslat. Mert csak a szeretetet tanuljuk itt.

Biztos még sokat tudnék erről írni.. ha érdekel téged. és tényleg, tapasztalatból írom.

Szóval akkor kerül minden a helyére, ha meglátod, és el tudod fogadni, hogy ott van!!! Ott indul el a valódi élet, amivel szolgálsz, mégis a boldogságod kiteljesülése. Mert enm önmagadért van. Semmiylen vonatkozásban.

Rájöttem, a betegségem csak eddig szolgált engem. Hogy idáig eljutottam a tudatosodásban. Most viszont keményen tanítja a környezetemet. Ugyanis el kell fogadniuk, hogy nem úgy élek, és nem az vagyok, aki voltam. Pedig nem teszek semmit. Rájöttem, ezt is el kell engedni. A dolgok így lettek. vannak, és így is boldognak lehet lenni. Sőt. Az egység megélésében lehet csak igazán boldognak lenni!!

Már nem keresem az okokat. Ahogy a nagyok mondják: minden, ami kell a teljességhez, minden egyes pillanatban ott van körülöttünk! Hiszen magunk teremtettük oda! Ezért lehet akár egy pillanat alatt megvilágosodni.

Sokat írtam más kérdések kapcsán is ezekről a dolgokról. Ha érdekel olvasd el őket.. Kíváncsian várom a válaszod. Jó veled eszmét-cserélni... :)

Namaszte

Aditi