Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
A miértek-re a válaszok az ok-okozati világ jelenségeit tárják f
2009. június 26. péntek, 16:25 | Aditi

Szia !

Köszi a válaszod. Látom, most ITT vagy. :) Nincsenek véletlenek. Pontosan értem, mire való ez a technika. Szerintem te nem értetted meg, hogy csak annyit mondtam, nem árt tudni, mikor hasznos, és mikor nem. A végtelenségig kérdezhetjük magunktól, mi miért történt...

És van egy szint, ahol ezt abbahagyhatjuk. A valódi válaszok a hogyanok által jönnek... Az Itt és Most technikája is egy hogyan... ezért van kérdésed vele kapcsolatban. Én már megértettem. És alkalmazom.

Erről írtam az Itt és Most c. felvetésedre válaszolva. Épp az előbb küldtem el. Van kedved még egy kicist olvasni? :)

Persze ettől függetlenül a miértek is felmerülnek még. Lassan változnak a dolgaink arra, hogy már csak a hogyanokra van szükségünk. Aztán azokra sem.

Olykor nem könnyű felismerni, ha már az ember valahol tart a tudatosodás útján, hogy mikor hasznos a kérdések felvetése. És mikor kell megállni. Ez itt a kulcskérdés. Ott jön az Itt és Most. A volt párom nem volt rosszhiszemű, csak nem tudta ezt kezelni, mert nagyon sok sérülése van párkapcsolati téren. Nagyon szépszívű, és hihetetlen tehetséges ember és nagyon szeretem. Elfogadtam. Csak annyi történt, hogy saját nem tudásából adódólag mindig visszadobta a labdát, én meg kérdeztem egyre tovább... a végén már semmi értelme sem volt... Így tanított meg rá (éppen a "rossz" megélésekkel, a nem- tudatosságával) hogy a megoldás nem itt keresendő... Ez is a világunk csodái közé tartozik. A rossz megélés tanítása.

A mi esetünkben a világon semmi szükség nincs arra, hogy tovább elemezzük, miért nem válaszoltál. Magam szempontjából sem. Nincs hiányérzetem. Elfogadom. Tudomásul veszem. Pont. Érted ezt? EZT JELENTI MEGÁLLNI! Ez volt a kérdésed...

A dolgok kicsiben is olyanok, mint nagyban... :)

Hogy a címemre rímeljek: A hogyanok válaszai az egység jelenségét tárják fel.

Azért köszönöm, hogy segíteni akarsz. Jólesik. Remélem te is elfogadod az én kezem.

Namaszte

Aditi